Finskstøveren på utstilling

Utstillingssesongen er mer eller mindre i gang. Ofte kan det som står i utstillingskritikken være vanskelig å tolke, særlig hvis man er ny på utstillingsarenaen, eller ikke så jevnlig innom. For hva betyr det egentlig når det står «fransk i front» eller «marktrange bevegelser» i omtalen av den firbeinte?

Autorisert utstillingsdommer John Smedbakken, som har dømt i mange finskstøverringer og lest mang en kritikk de seineste åra, har laget denne forklaringen på ord og uttrykk i dommerkritikken på oppdrag fra styret i FFN. Vi håper det fører til både mer innsikt i standarden og interesse for å stille ut. For, som John skriver: Det betyr mye for en hunderase at flest mulig individer blir stilt på utstilling.

Forklaringen sto også på trykk i Finskstøver’n 1/2023.

BIR og BIS Finskstøverutstillingen 2022 Högbrons Ylva

 

Posted in Utstillinger.