Styret

Leder: Dag Rune Løvberg

Dag Rune Løvberg

mob: 91346686

e-post: dagrunelovberg@hotmail.com


68 år og et år som pensjonist.
Gift og 2 voksne barn. Bosatt i Klæbu som nå er en del av Trondheim.
Kommer opprinnelig fra Brumunddal, Hedmark men pga jobb har jeg blitt litt trønder etter å ha bodd her i 43 år.
Vokste opp med dunker og harejakt og var med på harejakt fra 5-års alderen.
Bestefar var hunde- eier med Dunker og sammen med far og en onkel var det jaktlaget.
Ble av disse tre opplært så langt det var mulig i harejaktens mysterier.
Etter studier i Oslo, København, London og Køln og jobb i Trondheim ble det mange år med fuglejakt med Gordonsettere.
Noen sporadiske jakthelger sammen med en kamerat med Dunker ble det tilbake til røttene.
Arvet en finsk støver hanne fra min onkel som da var leder i Hedmark Harehundklubb.
Med dens inntog var jeg helfrelst og jobbet etter beste evne med den og da den var nært 3 år ble den NJCH.
Deretter 2 hvalper etter Astrid til Sverre Flønes. Disse to ble i mitt eie i 2,5 år. Den første avlivet 11 mnd pga nerver og den andre på 2 år solgt som en familiehund.
Ny hvalp fra Solstrimman’s i Kalix. En utrolig behagelig fin hund å ha i hus. Tidlig jaktmoden, stødig jager. Ble RR NJCH som toåring på100% premiering. Kvalifiserte seg til NM-2014 på sitt første DM.
Pga sykdom ble han bare 8,5 år.
Pr Idag har jeg en 2 åring fra Bukfylla’s kennel.
Han begynte å jage svært tidlig og sist høst ble han skadet og ble sykmeldt fra nov tilsluttende av feb.
Vi krysser fingrene for at ting går bedre i høst.
Har vært leder i Trøndelag HK i snart 9 år fordelt på tre perioder.
4 år som styremedlem i NHKF.
Satt som leder i arrangement styret da Europa- pokalen ble arrangert 2011 her i Trøndelag.
Takker for tilliten til nå å sitte som leder i FFN’s styre og gleder meg til å jobbe for finskstøveren i Norge.

Nestleder: Egil Hanseseter

Egil Hanseseter  

Tlf: 41419016 E-post: egil.hanseseter@hotmail.com


Presentasjon av Egil: Jeg heter Egil Hanseseter og er 74 år. Jeg har drevet med forskjellig jakt i over femti år. Til å begynne med var det småhund som var mest interessant. Senere er det støvere til harejakt som mest har fanget min interesse. Opp gjennom årene har det blitt forskjellige raser, men i den senere tid har jeg benyttet finske støvere som jeg har festet meg ved og  vil drive videre med. Jeg har hatt gode resultater med finske støvere og har hatt NM vinner ”Veerpee” i 2011 og har nå en ny champion på gang. Jeg vil bruke min erfaring til det beste for finskstøverforeningen.
 
Kasserer: Ståle Singstad

stale.singstad@gmail.com - Tlf 90986881

Jeg heter Ståle Singstad, er 45 år og bosatt i Melhus i Trøndelag.

Hver sommer var vi på ferie til min onkel i Sandefjord. Han hadde alltid et harehundblad liggende, som
jeg leste med stor iver. Etter å fått servert mange historier om harejakt, og fått prøveskutt med ei hagle en sommerdag var jeg
fast bestemt. Jeg ville være med å oppleve harejakt.
Allerede kommende høst var jeg med. Det skulle vise seg at mitt første møte med harejakt var med en
finskstøver. Onkel hadde akkurat skaffet seg finskstøvervalpen "Leite", oppdrettet av Kåre Solli og Nils
Ivar Lund.

Som alltid var det unghunden som fikk prøve seg først. I grålysningen i en skybakke med rimbakke fikk
jeg oppleve min første harejakt. Leite fikk raskt fot i skibakken og det tok ikke lang tid før det ble uttak.
Etter noen runder opp og ned i skibakken kom den hoppende fint nedover på posten vår. Det ble
harens siste hopp. Gnisten ble tent og jeg har vært harejeger siden.
Siden den gang har det alltid vært finskstøvere i jaktlaget.
Min første harehund fikk jeg til konfirmasjonen, en dunker. Det skulle ta noen år før jeg skaffet min
første finskstøver. Det var Tortåsens's Leite fra Snåsa, også kjent som Leite III. Senere ble det NJCH Tyri
og eget oppdrett Løkki Straik.

 


 

Sekretær: Trond Ivar Moen

Trond Ivar Moen

Tlf: 90529234 E-post: troivar@online.no


Presentasjon av Trond Ivar:

Mitt navn er Trond Ivar Moen, er 66 år og bosatt i Arendal. Er utdannet innenfor økonomi og har jobbet all min aktive tid i bank innenfor revisjon, produkt, bygg og sist som leder av Sparebankens Sør sin IT-avdeling. Gift og har to barn og et barnebarn.

Startet med en beagle, siden over til hamiltonstøver og de siste 20 årene finskstøver. Kan vel ikke skryte på meg at jeg har oppnådd all verdens. Dette grunnet mye jobb med tilhørende reisevirksomhet. I hundegården står nå en 9 år gammel finskstøver, til min sønn og en 7 mnd ung valp. Det er Tanja etter SE27817/2013 Skånmarkens Vilja og  NO43497/13 N J(D)CH RR Karo til Per Langeland. Nå som jeg er gått inn i  pensjonisters rekker håper jeg å få mer tid til å dyrke min hobby, hunder og jakt.

Har sittet i styre i Aust-Agder Harehundklubb i flere pereioder og 2 perioder i Norske Harehundklubbers Forbund.

Jeg takker for tilliten og ser frem til spennende oppgaver for FFN.


 

Styremedlem: Terje Nordbø

 terje.nordbo@mogd.no - Tlf 95937904

Jeg har 4 barn som alle er oppvokst med jakt, jeg er også heldig å ha barnebarn som så smått har startet å delta på harejakt. Som 3 generasjon harejeger ble jeg med på harejakt med hund fra jeg var rundt 6 år med luftgevær og kniv og med hagle fra 12 års alder. Fatter hadde fra 60 tallet Dunker og fra 1979 Schweizerstøver og var en ihuga harejeger med skrekk for utstillinger og jaktprøver.

Jeg har selv hatt egne harehunder siden 1994 og fikk den første Finskstøveren sammen med min bror i 2007. Sommeren 2015 fikk vi Slåttemyra’s Jarkko som vi har den dag i dag, han er Nordisk Jakt Champion og vår første skikkelige prøvehund.

Jeg har fått et hjerte for Finskstøver da jeg verdsetter sterk jaktlyst og god sporforfølgingsevne. Jeg har hundene med meg 24/7 i mitt daglige virke som Anleggsleder på vei og bane prosjekter landet rundt, jeg opplever Finskstøveren som en meget familievennlig og tilpasningsdyktig rase.

Jeg er uerfaren i foreningsarbeid, men skal gjøre mitt beste for å bistå mine kollegaer i FFN styre så godt jeg kan i en ellers hektisk hverdag. Særlig håper jeg at de yngre Finskstøver eierne skal knytte seg og finne seg til rette i FFN, mitt håp er at alle andre som også er glad i rasen heier disse frem og motiverer til deltagelse på utstilling og jaktprøver slik at disse hundene kan hedres og presenteres i FFN til glede for oss alle.

Mvh
Terje Nordbø

1. Vara: Per Grahn

Per Grahn

Tlf: 92843623 E-post: pergra38@gmail.com


Presentasjon av Per:

Hei

Jeg er 50 år, utdannet lærer og jobber som rektor på Sørumsand vgs. Jeg begynte med harejakt i slutten av 80-tallet, for å bli kjent med min kommende svigerfar. Og da ble jeg hektet! Min første finskstøver het Jesper, som jeg arvet av svigerfar som 6mnd gammel valp. Jesper og jeg lærte av hverandre, Jesper ble NJCH og kom til NM i 1996.

Jeg har tro på å drive allsidig med hundene, og har tidligere gått dressurkonkurranse med finskstøver og gjennomført todagers hundekjøringsløp Seppala-løpet med finskstøver. Nå er jeg så heldig å ha en god jaktkamerat i min kone Marianne, og sammen har vi hatt tre finskstøverkull med kennelnavnet Engeråsen. 

Mvh Per Grahn


 

2. Vara: Rune Briskodden

 

 

 

 

 

 

 

Rune Briskodden

Tlf: 46963856 E-post: rune.briskodden@spenncon.no

Presentasjon av Rune:

Jeg heter Rune Briskodden, er 53 år og bosatt på Hallingby ei mil nord for Hønefoss. Er oppvokst på Nes i Ådal hvor jeg bodde til jeg var 40, her er det store skogsområder hvor både oldefar, bestefar, far og andre slektninger har jaktet hare i over 100 år. Jakter lokalt på privat terreng, samt at vi er tre slektninger som er/har vært i Vestre Slidre hver høst siden 90 tallet. Har tre barn i alder 10 til 29. Har sittet i forskjellige styrer i ringer/klubber mer eller mindre uavbrutt i over 20 år. Også vært avlsrådsmedlem for hamilton i en del år.

Vokste opp med hamiltonstøver og dunker, min første egne hund ble også en dunker. Den fikk en første på åpen prøve før den ble avlivet 2 år gammel full av furunkulose. Videre ble det fire hamilton som alle ble/er jaktchampioner. Inniblant der ei finskstøver tispe som ble solgt som to åring grunnet forandring i sivilstatus, pluss at hun var fra et kull hvor flere kullsøsken fikk epilepsi.

Tok igjen en valp etter hamilton hannen min Rb-Emil i 2020, denne fikk dessverre ocd i bakre kneledd som valp og måtte avlives. Har jo fulgt med på alle harehundrasene i alle år, å har hatt lyst til å prøve en finskstøver igjen, så da jeg så at Stig Larsson skulle pare Brynsåsens Silya i 2021 med Flyåsens Mikki til Elvar Aune var jeg raskt på tråden. Interessen for kullet var stor, men endte opp med og få førstevalget på tispe. Hentet Sl-Kira i april 2021 fra et kull på 10 stk.

Kira har vært og er ei usedvanlig snill og rolig tispe her hjemme. Kan være med på alt som er med den største ro. Hennes første skikkelige sesong i fjor endte med 1x0, 1x3 og 1x1 i åp. Vi hadde fra jul og ut sesongen helt ubrukelig forhold, så alt i alt en grei sesong. Hun har så langt fire premierte kullsøsken med minst 1x1åp før de var 2 år. På utstilling har hun to cert
og ett r.cert.

Ønsker alle lykke til med sine hunder.