Sommerhilsen fra Allan Bergström

FFN har fått en hyggelig sommerhilsen fra vårt første medlem som fikk Hederstegn/Fortjenestemerke, Allan Bergström fra Luleå. (forfatteren av «Finska Stövare i Norden»)

Allan skriver følgende:
Eko har klarat även den här vintern och är i tämligen god vigör för åldern, fyller 14 år imorgon 23 juni. Tänk vad mycket roligt man haft med honom genom åren, inte minst för hans «musikaliska» skall. Och vilken otur han haft på jaktproven. Fem elitprov med 1:a pris första dagen. Två av snöproven har det inte funnits slag på markerna andra dagen, vid övriga tillfällen har hans fotskada hindrat honom. Opererades två gånger, men blev aldrig bra. Totalt 5 förstaprisdrev på barmark och 2 på snö, tapptfria ettor med 60 ep enligt tidigare regler på båda förena, genomsnitt 58,5 ep för alla ettor. Alltid mycket välnyanserat skall och 6 p för tyst på slag och tappt på alla prov. Fortfarande inte ett enda väckskall på de sista jakterna förra säsongen.

Jag tog några födelsedagsbilder av Eko i förrgår. Den där blicken är speciell. Alla hundar blir inte 14 år!

Bästa hälsningar!
Allan

FFN takker Allan for flott hilsen og ønsker lykke til videre

Posted in Nyheter organisasjon.