Månedens hund oktober 2020. NJ(D)CH  Eikerdalens Hunter NO45867/17

NJ(D)CH  Eikerdalens Hunter NO45867/17
Eier: Per Arne langeland 
Far: NJ(D)CH RR Karo NO43497/13
Mor: NJ(D)CH RR NMEP15 NMEP17 Fb Anja-aris No44761/11
Oppdretter: Rolf og Rune Syvertsen 

Hunter er en parrings valp jeg tok igjen fra kullet mellom Anja-aris til Rolf Syversen og min hannhund Karo. Hunter er en rolig og tillitsfull hund noe han har vært helt ifra han var valp. Aldri en lyd å høre når han er i hundegården.

Hunter begynte å jage tidlig og premielosene kom raskt. Da han var 6,5 mnd gammel jaget han sin første 120 min los, jeg var meget fornøyd og tenkte det fikk være bra for dagen så jeg ville prøve å blåse han inn i los noe som gikk veldig fint da Hunter kuttet losen og kom glad og fornøyd rett inn, men da han så jeg tok frem båndet så snudde han, dro tilbake og fortsatte å jage, da var det slutt på å høre når jeg blåste i fløyta denne dagen. så etter 1 ny time med los måtte jeg gå inn i Losen for å få koblet han.  Hunter har veldig stor jaktlyst og gir seg ikke før jeg kobler han.  I dag kan han stort sett blåses inn fra søk, fot og tap men i los så er det ikke alltid han hører så godt så jeg må ofte gå inn i Losen for å få koblet men da går det greit. 

Høsten 2018 jaget Hunter stabilt bra så jeg meldte han på 2 åpen prøver i starten av desember, det resulterte i 1pr ÅP barmark og 1pr ÅP snø og Hunter ble elite klar.  Meldte på flere eliteprøver etter jul men de fleste ble avlyst pga snø og skare. Startet på eliteprøve i Østfold februar 2019, det gikk ikke så bra da Hunter ikke kom i harefot og ikke klarte å la være å jage rådyr så ble det en G.

Høsten 2019 startet jeg med Hunter på 3 eliteprøver, det resulterte i 2pr EP valhallprøva.   3pr EP DM Gudbrandsdalen.  1pr EP barmark 389 kP prøvevinner og klubbmester på vinterprøva i Buskerud Februar 2020 og ble da NJ(D)CH

Hunter ble i sesongen.  2018/2019 Årets finskstøver i Buskerud harehundklubb. 

Sesongen 2019/2020
Årets finskstøver under 36 måneder Finskstøverforeningen Norge. 
Årets hund Buskerud harehundklubb.
Årets Finskstøver Buskerud harehundklubb.
Klubbmester Buskerud harehundklubb.

På utstilling har Hunter  Excellent, Cert

Mvh
Per Arne langeland 

Posted in Månedens hund.