Månedens hund mars 2020. NJ(D)CH Tl Lilja. NO43305/18

Eier: Tom Halvorsen og Odd Brathaug
Oppdretter: Tom Lende
Far: NORD J(D)CH RR Slåttemyra`s Jarkko NO45044/15
Mor: NORD J(D)CH RR Sandtjennåsen`s Leona (Enja) NO44024/13
Jaktprøver: 1×0ÅP, 2×1.ÅP, 1x0EP og 1×1.EP
Utstilling: Excellent

Vår første finskstøver NORD J(D)CH RR Lb Daisy døde sen høst 2017. Vi var ikke i tvil om at vår neste hund også skulle være finskstøver.

Vi var så heldige å kjenne Tom Lende etter mange turer sammen på Sørøya og flere turer til Vestlandet, så Enja kjente vi godt. Da Tom L fortalte at han hadde planer om valper på «Enja» og han ønsket at vi skulle ha en så var vi to som ble fornøyde. Da valget av hanhund ble Jarkko til Terje og Bjørn Gunnar Nordbø så var vi ikke i tvil, dette måtte bare bli topp! Jarkko hadde vi ikke hørt, så vi fikk være med Terje, Bjørn Gunnar og Jarkko ut i Nissedalskogene. Dette ble en flott dag og det var bare å glede seg til valpene ble født.

23. april 2018 kom de til verden, 3 tisper og 2 hanhunder. Dessverre ble den ene tispa påkjørt og drept under jakt på Sørøya i september 2018, så det er 4 igjen. Alle viser topp jaktlyst og Hugo til Helge Bjørgan ble jaktchampion allerede 1.desember. Lilja var meget tidlig ute og det meste virket medfødt. Hun hadde sine første uttak og loser 4mnd gammel, og det utviklet seg raskt til premieloser. 6 mnd gammel jaget hun 1.premie loser og det ble ganske vanlig fremover. Hun har enorm jaktlyst og flott flertonig mål. Eksteriørmessig er hun også en pen hund. Hun jaget 2×1. ÅP i desember.

I januar ble hun meldt på EP i Vestfold. Da terrengene her ble flyttet til «rådyrmarkene» i Sandefjord gikk dette skeis og det ble en G for klovdyrjag. Ble så meldt på EP i Telemark i februar. Her ble drømmen oppfylt og jaktchampionatet var i boks på 22 mnd dagen.

Da er det bare å glede seg til ny sesong og nye muligheter!

Mvh
Tom og Odd

Posted in Månedens hund.