Månedens hund september 2016. FIN24210/08 Eiman Tepa INT FIN N UCH NJ(D)CH FIN JCH

Far: FIN UCH FIN JCH Muurivuoren Jere FIN34090/03
Mor: INT LV UCH BATV06 EV06 Eiman Seita FIN33969/02
Oppdretter: Eino Matti Jokela. Eiman Kennel Finland
Eier: Svein Tore Tveite / Bjørn Oddvar Larsen. 4720 Hægeland

På utstilling har han Cert Bir Cacib i både Finland og Norge.

På jaktprøve: 1 EP i Finland. I Norge 2×1ÅP og prøvevinner av eliteprøven i Eiken med 120 begge dager og som eneste hund med 1EP. Har jaktpremiert søsken.
Jon Randen importerte Tepa for oss som 3 åring fra Finland. Vi fikk det vi ville ha med voldsom jaktlyst, et meget godt hannhundmål og meget bra søk. Lydigheten var det dårligere med så det ble mange koblinger neste dag den første tiden. Det ble en del jobbing med lydigheten, men ble grei å koble etter hvert. Ellers har han meget gode poter og er aldri sårbeint. Tepa er en skikkelig tøffing, rev av korsbåndet men jagde videre på 3 bein. Mistet dessverre mye av 2 sesonger på grunn av dette men har kommet sterkt tilbake etter TPLO operasjoner ved Kristiansand dyreklinikk. Det ser også ut til at han avler bra med jaktpremierte i alle kull. Det er 3 stykker som har JCH og flere med 1ÅP. Videre flere med CK og CERT på utstilling til nå. Tepa er ellers en fantastisk hund både i hus og hundegård.

Posted in Månedens hund.