Månedens hund Mars 2014. Njch Rg-Tara

Mor: RRASEUCH N JCDJCH Ae – Shakira. 06616 / 06
Far: NSJCH RR NSE MT ucH. Bossmålas Dixon. S54137 / 2005

Oppretter: Runge Gjengedal
Eier: Kjell Grimestad

Utstilling:
Juniorklasse: Exc.JK 2.JKK
Brukshund klasse: VG.BK

Premie på prøver:
Før 2 år: 2 x 3 Åpen
Før 3 år: 2 x 1 Åpen
Før 4 år: 3 x 1 Ep, 2 x 3 p Ep

Tara har en veldig god jaktlyst, gode ben og godt mål. Men hun kan variere på nyanseringen når forholdene ikke er gode. Roer seg ned under dårlige forhold og når haren har gått på vegen. Dette gjør at jeg er veldig godt fornøyd med henne.
Hun jaget sin første hare før hun var 7 mnd gammel og siden har det bare gått oppover.

De to første åpne prøvene var i Desember 2012, da ble det los i 120 minutter og det ble 191 Poeng. Den andre åpne prøven var i Januar 2013 med 182 poeng. I februar 2013 deltok Tara på vinterprøven i Aust – Agder harehund klubb og det ble 120 minutter begge dagene. Forholdene var da ekstrem kulde, men likevel ble hun Norsk jakt champion.

Høsten kom og hun ble med på DM i Rogaland som 4. Reserve. Der ble hun nummer 2 med 120 minutter begge dagene.
Neste prøve var NM på Rauland høsten 2013. Det ble 120 minutter første dagen og var da nr. 6. Andre dagen fikk ikke Tara ut hare før på slutten av dagen og tiden var gått ut. Resultatet ble da 3. EP nr. 11 på NM.
Vestlandets vinterprøve Januar 2014: 2 x 120 minutter og 1. EP.
Jeg er ikke helt fornøyd med at hun til tider kan støyte litt på spesielt god fot under gode forhold. Jager godt under alle forhold. Tara er snill og rolig å ha inne i huset og i hundegården. Hun er rolig i bilen og trygg blant barn. Vil absolutt si hun har gode nerver.

Posted in Månedens hund.