Månedens hund april 2012. NJCH Conny 11788/05

NJCH Conny 11788/05
Far: S N JCH Rapp RR
Mor: INT NORD UCH N S JCH NV-02 Pira ll RR
Oppdretter: Vidar Larsen, Rolvsøy
Eier: Geir Omland

Conny ble klubbmester i Sørlandets H.H.K. i desember 2010/2011. Prøvevinner av Vestlandets H.H.K. vinterprøve 2012 med 1 EK, total premiepoeng 374 og 391 konkurransepoeng, da ble hun også NJCH.
Jaktpremieringer som hun har er, 2×1 ÅP, 1×3 ÅP, 1×1 EP.
På utstillinger har hun 1 pr. Exellent type.
Conny er uten tvil den beste støveren jeg har hatt, allerede ved 4 -5 mnd. alderen begynte hun å ta ut hare og jage. Hun har alltid hatt en enorm jaktlyst og får alltid ut hare uansett vær og føre. Da hun var 20 mnd. begynte de lange los reprisene å komme. Men så ble hun syk og meget redusert, hun var smittet av flått (borelia) og måtte til flere behandlinger hos veterinær. Det tok lang tid før hun var tilbake i skogen, det var nesten 2 jaktsesonger som hun var sterkt preget av denne infeksjonen og gikk nærmest for halv maskin. Heldigvis gikk dette bra og Conny er nå tilbake for fullt.
Conny har aldri vært interessert i rådyr, kan jage rev av og til men det er HARE som er hennes favoritt. Conny er taus i fot kan komme enkelte støt i tap men oftest er hun taus. Hun har fin los føring og godt mål med nyanseringer. Jager ofte lange los repriser. Conny har et fint gemytt, rolig og grei å ha med seg på tur og kan som oftest kalles av los. Conny har meget god jaktlyst, står dagen ut både 2. og 3. dagen uten problem. Det blir paring av Conny i år.

Posted in Månedens hund.