Månedens hund mai 2004. NJCH NUCH Jerry

Reg: 21965/00
Født: 01.04.00
Far: NJCH Bukfylla’s Jerr 20111/90
Mor: NJCH Tinka 25277/89
Eier: Olav Fagerås, Spikkestad
Oppdretter: Olav Fagerås
Jerry er født og oppvokst på gården vår Karlsrud på Spikkestad. Han er født 1. april 2000 i ett kull på 3 valper. Vi skulle egentlig ikke ha igjen noen hund den gangen, da vi allerede hadde to stk, men han utviklet seg tidlig til å bli en utrolig familiehund og har hele tiden vært velig spesiell. Han har vært med overalt og går løs hele tiden. Når han og matmor er på tur så er vi på tur, og da er ikke jakt særlig interessant. Jeg kan rope to ganger og vips der er han Under molteplukking om høsten legger han seg ned og vet alltid hvor jeg er, noe han ble lært opp til da han var valp. Han elsker å snørekjøre på ski om vinteren. Derimot når Olav er med, så er han på jakt. Han begynte svært tidlig å jage hare. Den første haren ble skutt på hytta vår i Eggedal da han var 6 mnd. altså høsten 2000. Sesongen 2001 ble fantastisk, og han jaget veldig bra. Resultat fra denne ble 2 x 1.ÅP og 1 x 2.ÅP. Han vant Buskerud HHK ÅP med fantastiske 197 poeng. Høsten 2002 ble ødelagt fordi han fikk en forgiftning, og var muligens borte i rottegift ifølge dyrlegen. Det ble også utvidet båndtvang, slik at det ikke gikk å jakte her. Etter jul ble han meldt på en E.P. prøve i Evje. Der var det også rasemesterskap for Hamilton i Skandinavia. Sørlendingene hadde ikke så mye snø som oss dette året og derfor var det tillatt med jakt og selvfølgelig prøver. Det var vanskelige forhold, men han greide seg bra. Resultatet ble 1. EP. Han var den eneste av 20 startende som fikk 1. og ble dermed NJCH. Høsten 2003 har han ikke vært på noen jaktprøver grunnet at vi har hatt andre ting å drive med. Han ble også bitt av hoggorm på snuten i sommer og fikk en liten brist i ett av forbena i høst. En litt uheldig fyr. Vi har også fått en ny tispe Pia som måtte i gang. Den er også født på gården her , og er etter Stella i ett valpekull på 12stk. Resultat utstilling 4 x CERT. 1 x CACIB og 2 x BIR. Resultat jaktprøve 1 x 1.EP, 2 x 1. ÅP, 1 x 2.ÅP,1 x 0.ÅP. Han har ett valpekull med Käskevän Lippa til Rune Syvertsen. De ble parret i februar 2003. To andre tisper er også ventet til parring i mars her.

Med vennlig hilsen familien Fagerås

Posted in Månedens hund.