Månedens hund april 2004. NJCH Käskevän Lippa

Reg: FIN37738/97
Født: 28.02.97
Far: FIN DCH, M99 Jetro SF19205/91
Mor: FIN JCH Mettäjuntin Piika SF27378/94
Eier: Rune Syvertsen, Hokksund
Oppdretter: Helena og Pekka Grönholm, Finland
Lippa ble importert til Norge i februar 2000. I Finland hadde hun bevist sine kunnskaper som harehund, noe hun også bekreftet til gangs med en gang hun kom til Norge. Hun har meget god jaktlyst, og gir seg ikke før hun blir koblet. Målet er flertonig og godt hørbart. I Finland viste hun tidlig at hun kunne jage. Allerede da hun var bare 11 måneder fikk hun førstepremie. Totalt er Lippa jaktpremiert 11 ganger, hvorav 8 i Norge, på 8 starter. Tidligere i høst ble hun norsk jaktchampion på Leiraprøva, hvor hun totalt ble nummer 2. Der var det kun to hunder som fikk 1. EP. Føret bestod av barmark noen steder og snø og is andre steder. På denne prøva fikk Lippa vist frem sin spesialitet, som er veijaging. Jeg har aldri sett en hund som gjør dette med så stor nøyaktighet og kontroll som henne. Hun kommer fra et kull hvor 5 søsken er jaktpremiert, hvorav en er DCH og en er JCH. Kullbroren Käskevän Eetu ble imponerende nummer 2 under Kilpa i Finland. Lippa har et meget godt gemytt, og hun er rolig både inne og ute. Hun er HD – fri og har 1. Ak på utstilling. Hun har nå hatt ett kull med NDCH Jerry, som ser ut til å tegne bra, både eksteriørt og jaktmessig. Rune beholdt ei tispe selv, som har jagd flere ganger allerede. Valpene er nå ca. 10 måneder gamle. Jeg har jaktet relativt mye med Lippa, og med bakgrunn i de fine opplevelsene jeg har hatt med henne, anbefalte jeg henne som månedens hund.

Med vennlig hilsen
A. Ekeberg

Posted in Månedens hund.