Månedens hund september 2002. NJCH Sivi

Reg: 45909/94
Far: NJCH Bukfylla’s Jerr – reg.nr.20111/90
Mor: NJCH Lissi – reg.nr. 20433/91
Oppdretter: Odd Johnsgård
Eier: Arnfinn Kristiansen

LITT HISTORIE OM SIVI
Jeg er selv oppdretter av Sivi’s mor – NJCH LISSI (som er avkom etter min egen NJCH ARJA), så en kan vel si at jeg begynner å kjenne dette blodet.

Jeg skulle egentlig ikke ha noen valp i -94, men Odd Johnsgård og jeg gjorde et veddemål dagen før Lissi skulle parres med Jerr. Jeg vant dette veddemålet, dermed havnet Sivi hos meg.

SIVI som jakthund.
Sivi startet i skogen ganske tidlig, men det ble ikke noe fart i losene før i november første høsten, da den første haren ble felt. Det som har imponert meg mest med Sivi er at hun er rask til å finne haren når hun har kommet i fot. Hun har vært helt fantastisk til å holde haren på vei, det blir sjelden tap.

Sivi er også helt rev- og rådyrren. Jeg har ved flere anledninger med selvsyn registrert dette. Sivi mestrer de fleste forhold på snø og barmark. Hun er svært lydig, hun kan blåses av i full los så sant hun hører meg. Sivi har meget godt gemytt.

SIVI på utstilling
Sivi er stilt 2 ganger.
1. gang – Ellingseter -95 2UK
2. gang – Hakadal og Nittedal 1 AK, 2 VK

SIVI på jaktprøver
3 x 3 AK 5 x 1 AK 3 x 1 EKL 1 x 2 EKL
Hun har 4 x O i AK. 1 x T i EKL (Trukket for falsk svanger)

Sivi ble JCH og prøvevinner på Leiraprøva i -98 da også Norsk mesterskap for norske raser ble avholdt. Ikke nok med at Sivi ble prøvevinner (369 poeng), men halvsøsteren Sari til Songe (som i -99 ble NM vinner) ble også NJCH og nr 2 på prøven. (barmark) Sivi ble samme høsten nr. 2 på DM med 1 EKL (380 poeng).

Så startet vi NM i Gudbrandsdalen med resultatet 2 EKL og 11. plass i NM. Det kan og nevnes at på NM 1. dag var vi uheldige som først fikk hare som antakelig gikk i berg hvor Sivi falt ned fra ei fjellhylle. Andre haren fant hun ikke før sent på dagen, så lostiden ble for kort. Andre dagen ble hun 2. beste hund med 1. premie (185 poeng).

Sivi ble også kåret til årets hund i Hadeland HHK samme sesong. Hun startet på Hadelandsprøve -99, og ble prøvevinner med 359 poeng og 1. EKL. Hun startet også på klubbmesterskap i Hadeland HHK 2001, og ble klubbmester da hun var eneste hund med 1 AK (186 poeng) av 15 startende hunder. Sivi ble med dette historisk, da hun ble første klubbmester i Hadeland HHK.

SIVI som avlshunn
Sivi har avlsdiplom. Hun avler meget godt gemytt og mye jaktlyst. Hun har flere avkom med 1. premie og mer på jaktprøver, for tiden har hun 4 sønner på hanhundlista. Hun har satt 4 kull til verden med 3 forskjellige hannhunder, dette har gitt 47 fødte valper, så en må si at hun er produktiv i avlen.

Jeg har selv igjen avkom etter Sivi og Ongermanbalens Lord – Hareloslia’s Pillan (hun ble UCH på 3 forsøk, hun har også 2 x 1 AK på 2 starter og er eliteklar)

Jeg har også tatt igjen en valp etter Sivi og Blaikens Mikki, denne valpen ble født i mai-2002, så tiden vil vise hva disse avkom duger til som jakthunder.

Ellers er Sivi i bra form, men det blir nok ikke flere valper. Det kan imidlertid bli en jaktprøve eller to på henne enda, men mest trolig blir det bare en jakttur av og til sammen med meg for moro skyld.

De beste hilsener til alle finskstøvervenner fra Hareloslia’s kennel Arnfinn Kristiansen

Posted in Månedens hund.