Månedens hund i mars 2023 – Bjellaskogens Kimi

N J(D)CH Bjellaskogens Kimi  NO47192/21

født 15/4-21

Far: N SE J(D)CH RR Flyåsens Mikki

Mor: Hemplias Bjella

Eier: Elvar Aune

Oppdretter: Geir Stenerud

 

Vi hentet Kimi hos Geir Stenerud i juni, han er en parrings valp etter vår Flyåsens Mikki og Hemplias Bjella. Vi har nå hatt samme linja siden 1990.

Han viste tidlig stor jaktlyst og at han hadde veldig lett for å jage, så jeg har vel aldri vært så etter en hund for å kontrollere som jeg har vært med han. Han har vært på en utstilling i unghund med excelent som resultat.

Sesongen 22/23 har han utviklet seg til å bli en veldig stabil jakthund på alle måter, blei litt vidtfarende i søk, men det har vi korrigert så nå er han samarbeidsvillig og ganske så lydig. Rolig og avbalansert med folk og andre hunder. Har dessverre begynt å støyte i strengene i fotarbeidet nå på snøen, så vi får se om det er ungdommelig overtenning eller hvor han lander. Han har gått 3 jaktprøver med 1 gang 1 åp barmark 1 gang 1åp snø og 1 EP snø full tid begge dager. Norsk jaktchampion 21 måneder gammel. Kan ta med at han har bestått RR også.

Mvh Elvar Aune

 

Posted in Månedens hund.