Månedens hund i oktober 2022 – N UCH Skrubbhaugen’s Nicko

N UCH Skrubbhaugen’s Nicko NO36465/18

Eier: Ståle Kubberød

Oppdretter: Per Arne Pettersen

Far: N J(D)CH Ae-Zeb

Mor: N J(D)CH N UCH Skrubbhaugen’s Heidi

Jaktprøver: 2×1 åp, 1×3 åp, 1×0 åp, 1×3 ep, 1×2 ep

Utstilling: 4xEXC, 4xCK, 3xCERT, 2xBIR, 1xBIM, 1XBIS, 1xVG

 

Høsten 2017 gikk jeg med tanker om å skaffe meg ny hund. Da jeg fikk høre om parring mellom AE-Zeb og Skrubbhaugen’s Heidi ble jeg nysgjerrig. Jeg kjente godt til linjene på farssiden og etter litt granskning på morssiden, ble jeg overbevist om at dette måtte jeg gå for.

Nicko ble født 27. januar 2018, kullet ble 7 tisper og 3 hanner. Den 3. mars satt jeg meg på flyet til Trondheim for å se på valpekull. Jeg ble meget godt mottatt av Per Arne og kona i deres hjem i Hommelvik. Etter å ha tilbrakt noen timer med valpene hadde jeg dannet meg et godt bilde og det var tid for hjemreise. Jeg var så heldig å ha førstevalget i kullet, etter å ha studert video og bilder jeg tok under besøket, ble magefølelsen bekreftet, valget ble Nicko.

Nicko fikk ett slipp i harehegn før premieren høsten 2018. Der fikk jeg raskt bekreftet at jaktinstinkt og målbruk var på plass, vi måtte gi oss tidlig da det virkelig begynte å gå unna i hegnet. Nicko har aldri lekt på skogen, ingen tygging på kongler eller pinner. Han la seg på fot allerede i første slipp og når han tok ut for første gang, var koden knekt. Det ble mange fine loser og en god utvikling første høsten.

Jaktprøver var noe nytt for meg, det ble ikke til at vi stilte på prøve før i 2020. Før jul ble han eliteklar og vi meldte på eliteprøven i Trøndelag i februar 2021, men vi kom ikke med på grunn av covid-restriksjoner. Vi stilte på to eliteprøver i forrige sesong, det resulterte i 2.EP i Telemark og 3.EP i Nordmarka.

Nicko har stor jaktlyst og god sporforfølgingsevne, han er god på å avpasse farten til forholdene. Taus i fot og tap, med et godt hørbart mål og nyansering. Han viser liten interesse for klauvvilt, men noen små glipper har det blitt.

Bosatt midt i ulvesonen er det dessverre slik at det blir alt for få slipp på Nicko. Vi må kjøre ca.4 timer t/r for å slippe, dette begrenser selvfølgelig antall dager på skogen. Jeg får nok ikke frem potensiale til hunden, men vi har lært oss å sette pris på de turene vi får.

På utstilling har Nicko gjort det bra, vi stilte på fire utstillinger sommeren 2021. Han ble NUCH på Vestfold Harehundklubb sin utstilling på Jarlsberg, der ble han også BIS.

Hjemme er Nicko en utrolig snill og rolig hund, han trives med barn og lek rundt seg. Han blir like gjerne med en tur på stranda som en tur i byen.

Han ble i april far til fire valper med Brodern’s Ak Clinte til Dag Olav Kjernsholen. En kombinasjon det skal bli spennende å følge med på.

 

Mvh

Ståle Kubberød

Posted in Månedens hund.