Månedens hund juli 2022 N J(D)CH N UCH RR B Ø Mali

N J(D)CH N UCH RR B Ø Mali – NO42283/19

Far: C.I.B NORD UCH SE JCH RR NV-17 Pelkens Santo – SE28966/2013

Mor: RR N J(D)CH Slåttemyra’s Lissu – NO45049/15.

Eier: Frank Ove Lia

Oppdretter: Borger Østli

 

Borger og jeg hadde en avtale om at jeg skulle få kjøpt en tispevalp av han når han skulle ha valper på Lissu. Lissu var etter Cita og Willy og viste seg å være ei god tispe. Nå skjedde det grusomme at Cita blei bråsjuk og måtte avlives tett etter NM i 2018. Jeg ringte Borger og så snill som han er, fremskyndte han kullet et år. Den 26.  april 2019 kom et kull på Espa som var på 6 valper, derav Mali.

 

Den 22. juni hentet vi Mali 8 uker gammel og allerede dagen etter var vi på den plassen der Cita hadde sin siste los, der tok vi opp igjen tråden. Der er det mange fine plasser hvor Pus holder til og det var ikke mange kvelder vi ikke var der og muntret Mali opp på harekuler og god lukt, det er spesielt når den lille halen står rett opp og nesa i bakken. Kommer aldri til å glemme den fredagskvelden 16. august, jeg var aleine hjemme og tenkte at her gidder jeg ikke sitte, så Mali og jeg reiste opp i terrenget. Vi gikk opp og jeg satt meg ned, Mali med nesa i bakken og var veldig ivrig, så ser jeg en stor hare på ganske langt hold. Vi gikk opp på sporet og da var de første losbjeffa et faktum. Ho jaget noen hundre meter så var det tilbake til pappa, så gikk jeg etter og det viste seg at pus hadde satt seg, for da starta ho opp igjen. Fikk filmet dette og sendt det til oppdretter. Mali var da 15 uker gammel. Etter denne kvelden kom peileren på og det var utvikling hos den lille valpen. Ho var med på ukes jakt den høsten med Helge Bjørgan, Terje Norbø og jeg.

 

Vi hadde Mali-show på morgen og på kveldinga, da fikk ho den store dåpen, vi la ned fem harer for ho på denne uka, jaget inn på alle fem. Når jeg var på jobb i havet, så var min samboer Anita flink til å være ute med Mali, det var Anita også mye fra ho var valp. Utstillings- og lydighetsdressuren er Anitas verk. 14. oktober 2020 var det første prøvestart 1. åp var et faktum, neste var 9. november 2020, ny 1.åp og eliteklar. Det var ingen plankekjøring på eliteprøvene vi skulle på. Covid og mye styr. Vi var på første EP 9. januar 2021 i minus 20 og det blei en 3. ep, så 2 bom og så blei ho NJCH i Hurdal 28. november 2021. 2,5 år gammel. På dette tidspunkt var Mali innehaver av 2 cert på utstilling og jakten på det 3. certet var i gang på våren 22. Vi fikk det 3 certet i Bø mai 2022 og Mali var da NDCH 3 år gammel. Ho har også RR.

Egenskapene til Mali er gode, jeg syntes at ho har et tett, fint målbruk, ho skifter mål og nyanserer bra. Jeg leser lett hvor haren er i forhold til Mali. Ho har også en meget bra sporforfølgelsesevne, rydder raskt og effektivt opp i tap.

 

Alle hennes søsken er jaktpremierte.

Vi gleder oss til fortsettelsen

 

Malis meritter:

Jaktprøve: 2×1. åp. 1×0 åp. 1×3. ep. 1×1. ep 2×0 ep. Godkjent RR

Utstilling: 6xCK. 3Xcert 9XExc. 1XG

HD status : A

 

Vennlig hilsen

Frank Ove Lia

Posted in Månedens hund.