Månedens hund mars 2022 RR N J(D)CH SE JCH Ajo

RR N J(D)CH SE JCH Ajo NO39804/20

Far: FI JCH Mettäjuntin Auvo FI45666/11

Mor: Pelkkikankaan Bella FI32825/17

Eier: Arton Pestisha

Oppdretter: Trond Dokken

Ajo er en snill og rolig hund hjemme, nesten «for rolig» til å være så ung. Jeg har hatt flere hunder, men denne viste tidlig tegn til å være spesiell. Når vi er ute i skogen og jeg tar av båndet, så er han ikke å kjenne igjen, da er han full av energi. Ajo fikk vi fra oppdretter Trond Dokken. Vi er så heldige at han havnet hos oss fordi den valpen skulle til Finland som paringsvalp i utgangspunktet, men ble igjen i Norge pga. Covid-restriksjoner.

Jeg føler at Ajo aldri har vært noen valp! Han har aldri vært leken og alltid oppført seg som en voksen hund. Samtidig så må jeg si at man kunne se at han har jaktinstinkter på plass, og jeg føler at å trene Ajo opp til en rådyrren harehund har vært en enkel oppgave.

På prøve har Ajo: 2X1ÅP 1X0 ÅP. 3X1 EP og 1X2 EP. 1X1 EKL. 1 X RR. Ajo er vinner av Eksjöprovet 2022 der han fikk CACIT i tillegg til at han ble prøvevinner på Norsk Harehundklubb sin vinterprøve.

Utstilling: VG UK.

Ajo er ataxi fri.

Det er ikke bare meg, men samtlige folk som har vært på jakt med oss, har beskrevet Ajo som «en hund med sykt mye jaktlyst og enorm utholdenhet». Jeg har jaktet så lenge jeg kan huske og har fulgt etter min far og bestefar, men aldri har deltatt i jaktprøver tidligere. Så det å delta på prøver var litt «skummelt» til å begynne med, men jeg er utrolig imponert av hvordan dommerne og andre deltakere har tatt oss imot. Så jeg anbefaler de fleste, spesiell unge jegere, til å prøve det, fordi at selv bare å være med på jaktprøver har gitt meg som jeger masse erfaring, samt mye glede og nye venner.

Det viser seg at Ajo ikke er den eneste valpen i kullet som har gjort det bra. 6 valper fra dette kullet er jaktpremierte, så oppdretter Trond Dokken er ikke noe mindre skyldig i suksessen.

Jeg har også en hund til som er 1 år gammel og følger sporene til Ajo, fra samme oppdretter.

mvh Arton Pestisha

Ajo med vinnerdekkenet fra Eksjöprovet 2022, som han vant 22 måneder gammel.

 

Posted in Månedens hund.