Månedens hund desember 2021 N UCH N SE J(D)CH Liakammen’s Amanda

N UCH N SE J(D)CH Liakammen’s Amanda NO54933/19
Far: SE JCH SE UCH Högbrons Kaveri
Mor: N SE J(D)CH N SE DK UCH Högbrons Kiira
Eier og oppdretter: Arvid Handberg

Jeg kjøpte min første harehund i 1984, en dunker. Siden den gang har det blitt 9 jaktpremierte hunder, 4 av de har blitt jaktchampion. Dunker, hamilton og finskstøver. Greie jakthunder alle sammen, men noe laber jaktlyst var det på noen. I 2015 var jeg nede i Delsbo hos Jørgen Nyberg og hentet valpen Högbrons Kiira. Da jeg startet med Kiira første høsten så jeg fort at det var drevegenskaper som jeg ikke hadde hatt på mine hunder tidligere. Kiira førte lange losrepriser allerede etter noen få slipp. Hadde en voldsom jaktlyst.

Jeg var så fornøyd at når Kiira fikk valper i 2019 så beholdt jeg både Amanda og Silva, de er i dag jevngode jagere. Amanda ble født i september, ho jaga ved 4 måneders alder, men noen driving ble det ikke før ho var årsgammel. Utover høsten så viste Amanda fin framgang og på januar så jaga ho til 2×1.ÅP. Noen eliteprøve ble det ikke pga løpetiden som kom. Nå i høst har Amanda fungert veldig bra. Vi reiste opp til Dividalen i Troms og deltok på eliteprøve, men lyktes ikke helt der. Meldte så på Gudbrandsdalsprøva og der gikk det bedre. Det var barmark og Amanda jaga full tid begge dagene og ble prøvevinner med til sammen 389 konkurransepoeng. Så tok vi turen til Jämtland, der var det fine forhold, barmark og noen få minusgrader. Amanda skuffet ikke og jaga full tid begge dagene og ble dermed også svensk jaktchampion.

Amanda har stor jaktlyst og et meget pent flertonig mål som høres på lang avstand. Tapene kommer som oftest på vei så her trengs det mer erfaring. Amanda er en behagelig hund med godt gemytt, var lett å få rådyrren. På utstilling så har Amanda 4 cert på rad.

Arvid Handberg

Liakammen’s Amanda

 

Posted in Månedens hund.