Månedens hund august 2021: J Bagskjuldalen’s Arja NO45864/18

Bagskjuldalen’s Arja er født 01.05.2018, etter N UCH Bagskjuldalen’s Hilka og N J(D)CH Brynsåsen’s Jack.

Oppdretter: Terje Ouff 

Jeg kom over Arja ved at Kjetil Nettum som eide henne ikke hadde hatt tid til å bruke henne og kunne tenke seg å selge henne. Jeg kjente «Nettumern» fra tidligere og fikk lov til å overta henne. Det var ikke noe dumt valg da hun er en meget trivelig hund, snill med flott gemytt.

Jaktlig gikk det litt trått i starten, men så har hun bare blitt bedre og bedre. Lite rådyrinteresse. Jager bra på vei med lange losrepriser. Sliter litt med avhoppene, men det kommer seg. Er spornøye og blir derfor litt for omstendelig i blant for meg. Søket er for dårlig. Men er det noe lukt står hun på bra. (Litt for dårlig jaktlyst, men med veldig bra viltlyst som mange harehunder har i dag? / litt personlig mening dette!)

Har i dag 2 x 1. pr. åpen ha. og 1 x 3. pr. ha. Hun har et tett og fint mål. Håper og tror hun vil klare championatet til høsten? Hun har også flere jaktpremierte søsken. Hun har hatt et lite kull med Gårdstunets Alvin. Alt i alt er Arja en veldig ok hund, selv om jeg vil ha litt mer fart i dem, så får det heller bli noen tap. Hun er ennå ung så jeg håper hun fortsetter utviklingen. Ser at hundene er i fare for å bli dårligere her over enn før p.g.a. rovviltsituasjonen. Ikke får en sluppet på kveldene og mange terreng unngår vi å bruke fordi de er litt «varmere» enn andre. Har ikke skutt noen hare for henne enda, men det er fordi eier ikke er så glad i det. Men med en hare i sekken og en 1. Ep til høsten smiler livet, Arja og jeg videre…..

Med jakthilsen fra Dag Olav Kjernsholen.

Posted in Månedens hund.