Månedens hund februar 2020. Brynsåsen`s Zita NO43767

Brynsåsen`s zita NO43767

Hu er under Brynsåsens Mira og N SE JDCH KK Raiko. Kjøpte zita som 2,5 år. Første slippa ble mest for tilpassing av ny far å hva jeg ønsket hu hadde mye egne meninger som jeg jobbet med å få snudd det lykktes jeg mer å mer med. Hu utvikklet seg i riktig rettning som jakthund. Felte noen harer for hu å trenet på ulovlige dyr dette sjønnte hu fort at far ikke ville. Følte nå at vi var klare for å starte på prøver noe hu takklet bra. 1pr på fjellet rett inn. Så tok vi rr i et meget rådyr tett område noe hu takklet med glans. Startet på barmark det ble også 1pr. da var det ep som stod for tur. Startet i Vestfold fikk ut hare der men fryst tørr støvete vei klarte hu ikke å finne ut av dag to hadde det regnet til langt på natt så komm det kuldegrader så alt var glassert så hu jobbet men fikk ikke ut noen hare. Men løp på et rådyr inni et plantefelt jaget 10 sek kuttet å kom rett inn til far å dommer på 3min. ep Nordmarka tok ut hare jaget en fin god los så haren 4 ganger 1pr nå steg spenningen, dag to hadeland 20-25 cm snø ikke et spor å se men zita søkte å søkte så fikk hu fot 850m oppe på åsen å det ble fort utak hu jaget en stund der oppe så gikk den ned i tettene å rett inn i en plankestabbel. Etter en stund slapp jeg på andre siden av veien i nytt område zita søkte rett ut igjen å etter en stund fikk hu fot på ca 750m utak fort igjen jaget en stund med flott zita mål å det utenkelige skjedde igjen rett inn i samme plankestabbel er det mulig så ut gjort. Da gikk dagen ut. Ble 2 ep med minst mulig margin. Når vi kobblet så viste peil 44km da hadde hu løpt til sammen 16.4 mil på 4 prøve dager men like pigg kl 16.00 hu er blitt ei sterk tispe med mye jaktlyst. Hu er hd fri. Hu har på utstilling exl.jk,exl ak ck x2, exl bk. Så hu er en pen tispe. På jaktprøver har hu rr, 1×1åp snø, 1×3 åp snø, 1×0 åp snø, 1×1 åp barmark, 1×0 ep, 1×2 ep. Nå skal zita få hvile en stund for har lyst til å ha en valp etter henne.

Posted in Månedens hund.