Månedens hund november 2020. Aviatrix’s Maximillian. NO54747/17

Aviatrix’s Maximillian – NO54747/17
Født: 28.08.2017
Eiere: Dan Robbie de Wit og Kjell de Wit
Oppdrettere: Rovviltjegerens Kennel v/ Egil og Janne Sandbakken
Mor: FI40880/14 RR N J(R)CH Jalovainaan Foxy
Far: FI26741/12 RR N J(R)CH Kettu-Pekon Eno
Jatprøver: 4×1 ÅP 
Utstilling: 1xVery Good 
 
Jeg begynte å se etter valp når den forrige hunden min ble gammel og begynte å bli dårlig, jeg kontaktet Egil men da var dessverre alle hann valpene tinget bort. Jeg lette videre etter valp men fant ingen der å da som hadde gode rovvilt linjer. Etter en liten stund ringte Egil opp igjen og sa han hadde fått en avbestilling på hann hund så da ble valget enkelt. 21. Oktober 2017 henta vi Maximillan(Maxi) på Liertoppen etter avtale med oppdretter. På tur hjem ringte min onkel og medeier, Kjell, og da hadde Odd skutt en rev så da fikk Maxi en revehale i velkomstgave, så pregingen på rev hjemme startet tidlig.
Maxi er, og var en trygg og sosial hund som valp, kommer godt overens med ungene og andre hunder, men det hender seg att kattene for kjørt seg litt når han er i leke humør. Første vinteren gikk med på preging av ferske revespor og på grunn av snømengden som var her i 2018 så ble det mest turer i bånd etter reven.
Maxi hadde sin første los høsten 2018, etter det så løsnet det skikkelig og det ble skikkelig fart i sakene. Vinteren 2019 hadde han flere loser som hadde holdt til 1.åp med god margin. Den 12. Mai 2019 hadde jeg og Kjell med Maxi til Tretten på utstilling, vi gikk åpen prøver tidlig vinteren 2019, og ei prøve vinteren 2020. 
Maxi jager utrolig bra og rekker på spor flere kilometer før uttak og han har også hatt loser som går hele dagen, han lærte fort at han må justere tempoet sitt i de snø mengdene som det kan være oppi åsene her, på barmark går det noe radigere og reven går oftere fort inn, så da blir det også litt jobb på terrier’n vår
Posted in Månedens hund.