Månedens hund juli 2019. RR N J(D) CH Slåttemyras Lissu. NO45049/15

RR N J(D) CH Slåttemyras Lissu 

Mor: NORD J(D)CH RR Cita NO36636/2010

Far: NORD J(D)CH RR NMEP – 14 Belger Du Nord Willy S40397/2007

I starten av 2015 ringte jeg Frank Ove Lia og spurte om han hadde planer om å parre sin Cita, noe han hadde vurdert, og jeg meldte dermed min interesse for valp. Han hadde da ikke bestemt seg for hannhund enda, men hadde allerede flere valpekjøpere på lista.  Da hans valg av hannhund falt på BDN Willy, ble ikke lysten på valp noe mindre. 

  1. juni 2015 ble Lissu født. Hun ble hentet hjem fra Notodden etter 3.valget blant tispene, og jeg er veldig fornøyd med at jeg fikk henne. Lissu er ei glad og trivelig tispe som også fungerer fint som familiehund.

På utstilling har hun excellent.

Hun er stilt på 3 åpne prøver derav 2 på snø og 1 på barmark, og alle resulterte i 1.ÅP.

I 2018 ble hun påmeldt på eliteprøve i Gudbrandsdalen. Der ble hun prøvevinner med 1.EP.

I kullet er det nå 5 stykker jaktpremierte, derav 4 NJ(D)CH, 1 FI J(D)CH og 3 stykker har tatt sitt RR. 

LIsssu har ikke vist intresse for rådyr. Tok RR i 2018.

I april i år tok vi turen til Sverige. Der ble vi veldig godt mottatt av Camilla og Anders.  Her ble Lissu paret med C.I.B NORD UCH SE JCH RR Pelkens Santo SE28966/2013. Santo er en utrolig pen og trivelig hannhund.

Lissu fikk 26. april 6 fine valper, 3 tisper og 3 hanner, som alle er solgt til ivrige harejegere. En tispe har reist til Sverige og resten av kullet er godt spredd her i Sør- Norge. En av tispene er igjen her hos mor Lissu.

Gleder meg til å følge Lissu, B Ø Rikke (valpen jeg har tatt igjen selv), og resten av kullet i tida framover.

Snart er det 21. august med start av trening, før jakta begynner for fullt igjen. Ønsker alle jegere en fin sesong.

Mvh
Borger Østli

Posted in Månedens hund.