Månedens hund juni 2019. Bloksbergs Micko NO36117/14

Mor: Bloksbergs Tone 23811/07 NJ(D)CH

Far: Kaskgårdens Atlas S50376/2006 RR SJCH

Oppdretter: Sjur og Jørn Danielsen

Eier: Ståle Strømsodd

Litt om Bloksbergs Micko:

Micko kommer fra et kull på 7 tisper og 3 hanner, hvor av 5 er jaktprøvepremiert, deriblant er det 1stk. SJCH/SUCH og 2stk. NJ(D)CH.

Det var spennende og litt skummelt når jeg skulle hente en ny valp på våren 2014, jeg er oppvokst med jakthunder, men Micko skulle bli min første, som var bare min, jeg gledet meg til å se hva jeg kunne få til med valpen.

Det ble mye lek, morro og turer i skogen hele sommeren, å det tok ikke lang tid før han begynte å bli godt skogsvant og et godt familiemedlem.

Etter mange timer i noen små beitinger fikk til slutt Micko sitt første uttak og en liten 5 minutter lang los, endelig var vi igang. Det ble flere og lengre loser utover den første høsten, men vi passet på å ta det rolig. Det ble hele 16 loser den sesongen og første haren falt da Micko var 9 måneder gammel, etter en los som varte i 100 minutter.

Micko viste fremmskritt hele tiden, han imponerte meg gang på gang, over rask løsing av avhopp og kromspring, lange strekker på pukk/singel veier, jobbing i fot, uttak og hvor lett han var å lese. Det er lett å høre hvor langt unna haren han er og om det er klunder. Han er veldig ærlig i losen sin.

Siden det fungerte så bra som det gjorde, valgte jeg at vi skulle prøve oss på noen utstillinger og jaktprøve, dette var nytt og spennende for oss begge.

Det ble mye å lære men vi fikk det til, etterhvert det ble noen premier på Micko, både 2xVG på utstilling, 1×3ÅP, 3×1ÅP,1x2EP,2x1EP og NJ(D)CH. Det var artig å lykkes.

Men høydepunktet kom da jeg bråbestemte meg for å melde Micko og meg, på Norkilpa 2018.

Vi satte oss i bilen å kjørte fra Sokna til Orkdal, med et lite håp om å kansje komme videre. Allerede første dag ledet vi da vi fikk to harer på bena og gode poeng, håpet og spenningen steg. Det var en fornøyd hund og eier som gikk å la seg den kvelden. Dag 2 –  Vi fikk en hara på bena, men det ble spennede helt til siste stund, for det var tett i toppen og ingenting var avgjort. Men til slutt ble Micko kåret til vinner av Norkilpa 2018! Det var en stor dag for oss, å vi kjørte hjem med et stort smil om munnen og ei tåre i øyekroken.

Posted in Månedens hund.