Månedens hund november 2018. NO36278/15 Groheia’s Jallu

Månedens hund november 2018. Groheia’s Jallu                 
Groheia’s Jallu NO36278/15
Oppdretter: Jan Ole Dahl
Eier: Arne Kåre Ariansen/ Paul Kristian Tørressen
Far: C.I.B N UCH RR SEV-13 NORDV-14 
Svenskbygårdens Jallo
Mor: FI JCH Pahkakallion Piki
Jaktprøver: 2x 1 ÅP
Utstilling:  Exc.JK 1.JKK

Groheia’s Jallu eller Tassen som han til daglig kalles kommer fra ett kull på fem, fire hanner og ei tispe. Tassen er født tidlig på året så allerede den første sommeren ble det noen loser i hegn før han ble med oss nordover på den årlige jaktturen. Her hadde han ute hare hver dag og det ble også skutt hare for han.  Etterhvert utover sesongen begynte losene og bli lengre, men han var altfor heit i tapsarbeidet. Dette er noe som har blitt bedre og bedre med årene ?  Tassens desidert største egenskap er jaktlyst, i tillegg har han en fantastisk psyke. Tassen blir også benyttet til revjakt men det er hare han foretrekker. Tassen ble stilt på jaktprøve to ganger vinteren 2017 det resulterte i 2×1 ÅP (begge på snø). Han er i skrivende stund meldt på EP.

Posted in Månedens hund.