Månedens hund juni 2018. NUCH NJ(D)CH Ilebekkskogens Milli NO37104/15

N UCH N J(D)CH Ilebekkskogens Milli NO37104/15

Eiere: Torbjørn Bekkeli og Hilde Bakken

Oppdretter: Rune Gjengedal

Far: St- Hempa NO34662/14

Mor: Rg- Betty NO40435/10

Jaktprøver: N J(D)CH

Hun har 5 prøvestarter. 3 x 1ÅP , og 1 x 1EP

Utstilling: N UCH

Milli kommer fra et kull på fem fra Ilebekkskogens kennel, nede på sørlandet hos Rune Gjengedal.

Når vi var nede for å plukke ut og hente valpen, så sto det en liten søtnos på to bein og kikket over kanten på kassa. Her var det for meg kjærlighet ved første blikk….hu var så søt den lille frøkna som sto der ,og rett og slett ba meg om ta henne med hjem. Jeg skal hilse og si jeg ble sjeleglad da Torbjørn bestemte seg for at det ble hu som skulle være med hjem til Ingeberg.

Vi har aldri til dags dato hatt ei mer rolig, trivelig, snill og tillitsfull tispe i hus. Hun var vel 6 mnd første gangen vi slapp henne på en hare som fløy i veien en sen høstkveld. Hun dro litt etter, for så å komme tilbake med en gang. Dro ut igjen, og los ble det. Den varte ikke lenge…..ca 7 min, men det som imponerte oss ennå mer var at hun drev på tapet og lette og lette en hel time før Torbjørn gikk inn og koblet henne. Dere skal vite at det var to veldig fornøyde hundeeiere som dro hjem den kvelden.

Og etter det har det bare vært fremgang med frøkna. Hun har bygd seg opp til å bli en god driver med en god sporforfølgingsevne. Milli er veldig arbeidsom og har bra jaktlyst. Vi var til å begynne med ikke veldig imponert over målet hennes, men det har løsnet og blitt fint. Hun er taus i fot og tap og jager greit på vei. Hun er et herlig vesen, grom og god. Aldri noe tull med denne tispa. Det gjelder både innomhus og ute i hundegården. Hun er en jakt kompis som jeg vet vi vil få mye glede av i fremtiden. Men det fortsatt litt å lære, hun er jo tross alt bare ei ung dame ennå.

Milli er ei godjente og er rett og slett ei helt fantastisk tispe på alle måter. Hun er frisk og fin, har et utmerket gemytt og er veldig nervesterk. Hun er en god venn, en fin jaktkamerat og er den ultimate familie hund.

Nå har hun også blitt mor. Den 30 April kom det 10 flotte livskraftige valper til verden. Fordelingen ble 8 tisper og 2 hanner. De vokser og trives og er de herligste små nøster. Vi gleder oss til valpetiden, og ser frem til mange fine år fremover med jakt, moro og fine dager sammen med Millimor.

Mvh
Hilde Bakken
Torbjørn Bekkeli

Posted in Månedens hund.