Månedens hund august 2017. RR N SE J(D)CH NUCH – OE Wilma NO48627/12

Eier: Thomas Nordby og Linda Johansen

Oppdretter: Olav Edvardsen

Far: KG Ask

Mor: Arja

 

Våren 2012 satt jeg plutselig uten en tenkt valp, og da gikk turen opp til min gode jaktkamerat Olav Edvartsen som hadde ei tispe ledig etter kullet til Arja og KG Ask. Wilma som snart var leveringsklar falt veldig i smak både hos oss voksne og barna, da var det ikke vanskelig å bestemme seg.

Wilma var høsten 2012 med på jakttur til Trøndelag, og det ble god preging av valpen.  Derfra gikk det stadig framover. Vinteren 2013 var det klart for første prøvestart hjemme i Vestfold. Dessverre var dette ikke helt dagen med kun 40 minutter og døtap. Men jeg visst hva hunden var god for, så her var det bare å jobbe videre.

Sesongen 2014 ble dessverre litt stang – ut for Wilma sin del, og ikke helt det som var tenkt. Men sånn er det vel med unghunder og prøver innimellom. Med to starter endte hun med en 2. ÅP som beste.

Sesongen 2015/2016 løsnet det virkelig. Det ble 2  1.ÅP hvorav en barmark og en snø – og vi var endelig klare for EP. Første forsøk ble i jan 2016 på Vestlandet sin vinterprøve, og dette endte med en 0 i boka. Vi brettet opp ermene og stilte på ny EP i Trøndelag i februar.  1. EP på snø var i boks og Wilma snart 4år var nå NJ(D)CH.

Sesong 2016/2017 startet litt trøblete med kvist i benet. September og oktober gikk dermed for halv maskin og Damekampen til Linda gikk rett vest. DM på hjemmebane i Vestfold sto for tur i november. Hadde nok ikke helt troa her, men meldte på. Under ekstreme snømengder greide vi å karre oss til en 2. EP, og var strålende fornøyde med dette, oppladningen tatt i betraktning.  November og ut jaget hun som en drøm, og turen gikk til Eksjø i februar. Her endte hun med 1. EP og ble nr 3 av 33 hunder, SJCH var i boks.

Neste år står nå Finland for tur. Dette blir nok en spennende sesong og vi teller ned dagene. Planene er nå parring i feb/mar, hannhund er ennå ikke bestemt.

Wilma var en veldig enkel valp, og var vel nesten født rådyrrein. Her i Vestfold er dette gull verdt! Hun har god jaktlyst, og godt hørbart mål. Er nok hakket bedre på barmark enn på snø.  Er det noe jeg kanskje skulle ha ønsket bedre var det et mer klangfullt mål og noe bedre utslag.

Wilma kommer fra et kull på 3, hvorav alle er jaktpremierte. Wilma fikk det NUCH i 2016.

 

Jegerhilsen fra Thomas og Linda

Posted in Månedens hund.