Månedens hund november 2016. N UCH NJCH Harefallet`s Ajja

Født: 22.06.2013
Eier: Oppdretter
Oppdretter: VIDAR ÅSMUND BJØRNSTAD / THOR SÆTERÅSEN

Far: N SE J(D)CH Kk Raiko 23797/07
Mor: N FI SE J(D)CH RR Harefallet’s Molly-pola 07601/07

 

N UCH NJCH Harefallets Ajja.3,5 år. Ajja stammer fra vår egen Molly Poola. Hun har hele 12 helsøsken. Flere i kullet har vist seg frem på utstilling og jakt .Meste kjente er vel broren som også er jaktchampion Hockey. Ajja ble solgt som valp til Sverige. Kevin og Anders Magnusson fikk henne. Men så fikk jeg den store muligheten til å kjøpe henne tilbake grunnet mange hunder hos dem. Det angrer jeg ikke på. Hun viste gode takter på jakt veldig tidlig. Men før det startet med prøver så var hun jo ikke helt borte i utstillingsringen heller.
Har vært på 8 utstillinger. Alle har hun fått CK på. Vært BIS 2 ganger og 2 reserve cert. Dermed kunne hun smykke seg med UCH før vi skulle prøve 1 barmark i høst for å få jaktchampionatet i boks også.
Hun har på prøve 3×1 1x 0 åp.1×1 EP.hun har et veldig fint klart tispemål. Stor jaktlyst, og en sterk kropp som tåler mye. Svakheter har hun også. Kan til tider gå litt for fort med henne, slik at i enkelte tap, mangler hun evnen til å roe seg ned og begynne og plukke. Men totalt sett er vi veldig fornøyd med henne. Mangler jo ennå mer erfaring på vei og vanskelig føre. Men det kan komme. Hun har i hvert fall bevist for meg at hun kan være en verdig arvtager på linjen min. Hun er nå 5 genrerasjon, og vi satser på at hun vil bli parret i årsskifte.
Planen videre blir og satse på flere jakt titler i Sverige og Finland. En herlig tispe, men kan til tider ha kanskje litt mye krutt i kroppen.

Posted in Månedens hund.