Månedens hund april 2016. NJCH RR Bukfylla`s Piia

Født 09.02.2012

Eier: Kristian Stubberud, Per kr Stubberud
Oppdretter: Vidar Hagen

Mor: NO47645/09 N SE(D)CH Bergskogens Rilla
Far: S45904/2004 Bergvindens Julle

Jaktprøve resultater:
2×1åp-1×3åp-1x1ep-1x2ep-1x3ep-2x0ep-RR
Utstilling har Piia oppnådd God

Piia har 3 jakt premierte kullsøsken, den ene er NJCH og den andre har elitepremiering. ¾ tisper i kullet er elite premiert. Det er vel noen hanner i kullet som er prøve klare.

Piia hadde sin første los når hun var 8 måneder, hun har aldri vært i hare heng så dette kom helt naturlig i skogen. Etter det ble det flere og flere loser utover vinteren. Da kom høsten Piia gikk fra valp til ung hund dette var en spennende tid. Hun vartet opp med flere loser om dagen, men det var langt igjen til en JCH. Utviklingen har gått sakte men sikkert en veg, når hu var 2,5 år ble hun stilt på åpen prøver, det startet med en 3 åp så kom det 2×1 åp. Piia har blitt stilt på 5 eliteprøver, med litt stang ut på dårlig føret og kvist i lysken, er jeg greit fornøyd med det hu har oppnådd.

Piia er ei snill jente som bor for det meste inne, men om dagen er hun i hundegård. Har inngjerdet tomt rundt huset på ca 1 mål, så hun går ut og når hun vill. Piia er en avbalansert tispe med gode nerver, en hund jeg er veldig trygg på.

I skogen er Piia veldig avhengig av eier, litt trangsøkt men det har vel eier noe av skylden for (klarer ikke å sitte rolig). Ellers har hun ett veldig fint mål og meget bra nyansering, målet kunne vært litt mere hørbart til tider. Hun er 100% ærlig, veldig lett å lese i los. Veldig bra sporforfølgningsevne selv når hun jager veldig fort. Til tider veldig effektiv i fot og tap, men hender at det går smått også. Piia går fint mange dager på rad på jakt, hun 56 cm høy og lett type, bygd for fart og spenning. Piia har bestått RR-prøve.

Piia skal nå pares med NJCH FINJCH RR Hero, vi får håpe det blir noen habile jagere av denne kombinasjonen.

Posted in Månedens hund.