Månedens hund september 2015. NJCH KG Bonzo NO54481/10

Eier: Bjørn Bjørkestøl
Oppdretter: Gunnar Kristiansen/Kjell Moland
Far: N Fi jch Odin 23040/02
Mor: Arja 05136/06

Bonzo kommer fra et kull med 12 valper, hvor det er 4 stk. NJCH og en av disse er også NUCH. Totalt 5 jaktpremierte og flere er eliteklare. Bonzo er på utstilling tildelt excellent. Han er 59 cm høy og HD-fri.
Bonzo er født i juli 2010 og ble ikke drevet første sesongen.

Høsten 2011 hadde jeg noen slipp på en øy med noe hare, før jeg slapp den i skogen. Noen tålig greie loser de første slippene, var litt omstendelig i fotarbeidet til å begynne med, men ble veldig god til å ta ut haren etter hvert.
Det var noen rådyr loser, men jeg fikk stoppet han.
Sesongen 2012/2013: Ble han drevet inn i områder rundt Lillesand, Landvik og på Moland i Arendal. Januar 2013 fikk han 2 x første ÅP på snø, da var han eliteklar. Stilte på eliteprøve i Åmli desember 2013 og der ble det 2. elite, så stilte jeg på Sørlandets eliteprøve i februar 2014, men der kom det 20 cm snø over natta og det ble null elite. Stilte så på prøve i Gudbrandsdalen Oktober 2014, ledet etter første dagen, ble nr. 2 totalt på prøven, slått med 1 poeng av kullbror KG Birko. Her ble KG Bonzo NJCH.
KG Bonzo har meget god jaktlyst, godt mål, og får nesten alltid hare på beina.
Og her er en historie fra min sønns første slipp med Bonzo alene.
Min 18 år gamle sønn Toralf Bjørkestøl dro på Harejakt med KG Bonzo November 2014 for første gang alene. Bonzo gikk på fot fra kl. 09:00-13:30.
Klokken 12:00 ringer Toralf til meg (Bjørn Bjørkestøl) for å spørre om råd. Toralf får beskjed om og vente, jeg var sikker på at det kom til å bli los. Kl 13:30 støkte KG Bonzo haren, losen går for fullt et godt stykke unna Toralf. Klokka er litt over 14.00, og losen går intensivt i heia enda. Jeg ringer til Toralf, og han forteller hvordan losen går, jeg ber han om og gå sakte mot losen. Klokken er 14:45 og jeg ringer Toralf igjen, for og høre hvordan det går. Toralf sier losen er nærme, og må legge på med engang. Han får lagt ifra seg telefonen, og titter opp mot stien, der sitter haren 20 meter foran Toralf. Han får siktet på haren, og skutt.
En stolt og fornøyd jeger som har fått skutt hare for første gang på jakt helt alene.

Posted in Månedens hund.