Månedens hund august 2015. NJCH NO44024/13 Sandtjennåsens Leona

Mor : Amira RR NJCH Amira 23773/08
Far : Doffen 13704/08
Eier : Tom Lende
Oppdretter: Gudmund Sandåker

Jaktpremieringer: 1x1ep 2×1 åp
Utstilling: 1pr.

Hadde hørt å lest litt om disse Sandåker bikkjene å helge Bjørgan hadde tinget seg en valp etter per Sandåker så fikk jeg tinget en valp av Gudmund til slutt . Hentet den rett før sommerferien å den var som en katt, rolig å veloppdragen inntil den var løs, da var den jo nesten umulig å få tak i etterpå.

Skjønte allerede etter få dager at slik hund hadde jeg aldri hatt tidligere på godt å vondt for dere så har følget meg. Allerede i 3 måneder alderen jaktet den på alt den så ender, måker, tjeld, spurv, trost, herregud en kunne nesten ikke ha henne løs uten svære strev med å få tak på henne. Enorm sjølstendighet å enorm vilje.

3,5 månder blir hun sluppet på et hare beite å får ut haren å jager bort i mot 20 min. før jeg måtte av hensyn til beitedyr kople. Det var ikke til å tro, hun jaget på en måned 30,40,50,60 min. loser og før 6 månd alderen hadde hun 2 stk 120 min los, dette var et eventyr. Men så startet helvete på jord først rådyr, så rev og elg. En totalt jakt idiot som ikke lot seg kople…SATTAN…

Kjøpte joggedress å dressurhalsbånd å gruet meg hver gang jeg skulle slippe villdyret, hu var jage galen å totalt kontaktløs. Men så tror jeg redningen kom da hu blei 6 måneder. Reiste da til Finnmark å knallet ned en haug med harer å hadde der en 30 talls loser kun på hare å det ble en velsignelse.. AMEN..

Fra å med etter finmarksturen til i dag har hun ikke blitt fersket på annet vilt enn hare.

Enja som jeg kaller henne har en enorm medfødt sporforfølgnings evne, .Taus i fot å tap. Hun kan jage litt i svingene hvis der er gode forhold men holder helt kjeft hvis hun mister strengen,. jager fort å pga. det tatt flere harer. Nyanserer veldig bra med flere toner , enorm jaktlyst å kan virke utømmelige på jakt å enorme søk. Til tider kontakt løs.

Hu finner nesten alltid hare så hu har et fantastisk fot arb. Har veldig ofte lange los repriser.

20 mnd. gammel fikk hun jch. og det ble 2×120 tapsfrie loser første dag å 120 andre dag.

Hun kan stå i hundegåren 24 t å aldri en lyd, rolig å grei i hus med små barn, jeg har henne med på jobb å hun kan ligge i bilen opptil 5-6 timer uten problem.

Minus må være vanskelig å kople, jager litt fort og med stor egenrådighet å sjølstendighet som gjør det vanskelig å samarbeide, til tider kontakt løs med mange timer på skogen.

Posted in Månedens hund.