Nordisk Støverlandskamp 29-30.11 2014 Teknisk arrangør Hadeland HHK

Nordisk mesterskap for støvere gikk på Hadelan og det var da selvfølgelig Hadeland harehundklubb som var arrangør. Åstjern var stam kvarter, og der er det flere terreng like rundt. Det var litt snø og skareføre i nesten alle terreng.
Det Svenske laget var representert med, 2 Finsk støvere og 2 Hamiltonstøvere.
Det Norske laget var representert med, 1 Hygenhund – 1 Haldenstøver – 1 Dunker og 1 Finsk støver.
Det Finske laget var representert med, 4 Finsk støvere. 
Lange foter og litt vanskelige forhold, da det kom regn som frøys på utover lørdagen. Søndagen gikk det litt bedre og da var det flere som fikk premie los etter mye fot arbeide. Nesten alle brukte lang tid på å få ut. Harene hadde hoppet mye og langt begge nettene. 
Lørdagens jeger middag ble en suksess, med god mat og drikke. Stemningen var god og det ble holdt taler å fortalt historier og gaver ble overrakt.  Etter søndagen var det Finskstøver fra Finland Makikallion Jeri til Jari Taikanen som ble Nordisk mester 2014 med 371 Kp. Nr 2 ble Hygen SE King til Roy Dramstad Norge med 357 Kp. Nr 3 ble Finskstøver Åivets Sirpa til Ulf Davidsson Sverige med 325 Kp. Beste Norske finne ble Harefallets ML Kasper med 247 Kp. Eier  Magnar Lindstad, Vidar Bjørnstad som var fører da Magnar ikke hadde mulighet til å reise. I  Lag ble det Finland som vant med 21 poeng. 2 Norge med 19 poeng. 3 Sverige med 11 poeng.  
Tror alle koste seg selv om det ikke ble så mange premieringer. 
Da går neste Nordiske i Finland, og vi håper på revansj der.

Posted in Eliteprøver.