Månedens hund juni 2013. NO54106/11 NJCH Td Erkki

Far: FI JCH FI UCH Käskevän Erikki FIN42734/05
Mor: NJCH NUCH Aya 22788/04
Oppdretter: Trond Dokken
Eier: Kjell Petter Thue
Kjøpte Erkki av Trond Dokken, Ringebu da han var 14 måneder gammel. Fikk en dvd av Trond der jeg fikk se og ikke minst høre han jage . Ble mektig imponert over målet hans, og bestemte meg for å snakke med Trond om mulig kjøp .
Han var ikke så veldig villig til å selge han, men tilslutt ble vi enige og Erkki var min.

Etter 2 uker tok jeg han med på hans første treningstur , og det var en fryd å høre han jage .
Jaget 45 min på de 2 timene jeg var ute med han .
Erkki hadde nesten ikke jaget første året da Trond hadde han, så jeg ble overrasket hvor raskt han lærte.
Det gikk raskt riktig vei med han, og i desember bestemte jeg meg for å stille på ÅP-sep med han. Første prøven var det barmark og han jaget til 1åp med kun 10 min tap.
1 uke etter var det Helge Bjørgan som dømte og da var det snø og han jaget en tapsfri 1 premie los .
Nå var han klar for EP og jeg meldte han på vinterprøven hos Buskerud HK som gikk i Hokksund . Det var en del om og men om prøven skulle gå eller ei pga føret, men det endte opp med at jeg reiste bort og startet lørdag morgen .
Da vi ankom terrenget var det mellom 40 og 50 cm snø med litt skare på topp og 16 kuldegrader .
Erkki fant fot og jobbet med denne uten å få ut hare i 7 timer, så her ble det 0 premie. Var nok litt vel tøft for en hund på 18 mnd .
2 uker etter stilte jeg han på Vestlandets HK vinterprøve, og der jaget han på snø til 1 premie begge dagene og hadde da oppnådd det jaktmessige kriteriet til Norsk jaktchampionatet i en alder av litt over 18 mnd. Han ble også prøvevinner her .
Hans gode sider er meget god jaktlyst, meget god sporforfølgningsevne (lange los repriser), meget godt tapsarbeid, sterk og påholdende.
Minus er at han kunne hatt bedre kontakt og vært lydigere.
Utstilling: VG – JK 1JKK. BIR – CERT (Stor cert) i Bergen 07.04.13 og dermed NJCH – På Åros 12.05.13 ble det Excellent – 1Konk. – CK – CERT – 1 BHK – BIR og BIS.

Posted in Månedens hund.