Norkilpa 2012

Uttaksregler til Norkilpa 

Norkilpa arrangeres som lukket EP-prøve, og er foruten internt mesterskap for Finskstøver, også uttak for RM. Det tas utgangspunkt i reglene for DM og 
uttaksreglene blir da som følger:
Vi tar med maksimum 15 hunder. 
JCH stiller først i køen.

Eldre går foran yngre.
Ingen distriktsinndeling som det er for DM. 
Teknisk arrangør Vestoppland HHK

Pr.liste Norkilpa 2012

Presentasjon av deltakere:

Litt fra to dager i skogen under Norkilpa 2012.

Under disse to prøvedagene var jeg så heldig og å få være med kjent mann Steingrim Hestekjind og dommer Espen Vestheim ut i skogen.

Kjent mann Steingrim er en person som setter spor i de menneskene som er så heldig å få møte han. Han har vært helt blind de siste 40 årene etter han ble skutt i ansiktet med hagle. Han har hele tiden hatt egne hare hunder og gått på jakt. Når han slipper sin finskstøver ung hund tispe setter han på bjelle og peiler. Han har spesial bygget Swepoint som det er egen lyd på los indikatoren. Denne fikk han av fabrikken for noen år tilbake. Han går mye på jakt, både alene og sammen med kammerater. Jakt terrenget er han lomme kjent i og vet hvor de forskjellige harene holder til.

Dag en var det Steinar Eppeland og RR NJ(D)CH Frøya som skulle i ilden i Steingrim sitt terreng. Steingrim og Daniel Storengen hadde kjørt og sett noen spor søndag kveld. Mandag morgen slapp vi ved de ned snødde sporene. Frøya slo noen ringer og kom på noe lukt, det gikk litt tid også var losen i gang.  Losen gikk bra og vi fikk sett pus når han kom nedover vegen. Ikke lenge etter uttaket skulle vi flytte oss litt. Tror du ikke det var et rå dyr dom hadde gått i los sporet og innover i skogen.  Litt utpå dagen kom det snø vær med vind og da skjedde det noe med vitringen. Nesten all lukt ble borte og det endte med en 3 premie. Frøya jaget i tillegg 45 min etter over en time tap. Vi hadde en fin dag i skogen og var heldige som fikk pus på bena denne dag. Frøya jaget også dag to og endte med en 3 Ep etter dag to.  Dag to var det Bo A Sørli og Ajalumen Rølli som sulle være med opp. Rølli fikk ikke ut første dag, så vi ville alle det skule skje i dag. Bo slapp og Espen skrev ned slipp tid. Rølli slo ut og det var ikke lenge føre vi hørte at haren var på bena. Steingrim og jeg koste oss med morgen kaffen og den fine losen som gikk rundt oss. Buskene var fulle av snø, så hørbarheten gikk betraktelig ned. Vi måtte følge på losen etter vert som den flyttet seg. Vi fikk sett denne haren også når den kom nedover vegen mot oss. Etter en god stund dro losen et godt stykke oppover vegen og vi gikk mens Bo hentet bil. Når vi kom så vi hørte han igjen var det ikke lenge så var det gått full tid. Bo fikk koblet og vi reiste litt lengre inn. Skulle slippe for å få se mer søk arbeide.  Men Rølli tok ut med en gang, også var det ny los. Bo koblet fort og vi slapp igjen. Det mangler ikke på jakt lyst her nei, for han dro rett ut i et stort søk. Etter dette koblet Bo og vi reiste ned mot Leira igjen. Rølli endte men en 3 Ep. Vi var alle fornød med en fin dag og det var en veldig fin los også. Jeg koste meg veldig disse dagene, både i skogen og ellers. Mange hyggelige folk å snakke med og bli kjent med. En spesiell takk til Steingrim og Espen for to flotte dager i skogen. Og gratis til Helge og Rajo Peto og de andre som gikk videre til rase mesterskapet i 2013. 

Hilsen FFN ved Anett Fossheim. 

 

NORKILPA 2012.

Norkilpa gikk igjen av stabelen 15 og 16. Oktober. 15 av Norges beste Finskstøvere stilte til start. Prøven gikk i Valdres, og det var vest oppland harehunklubb som arrangerte sammen med FFN.

Hovedkvarter var nede på Leira og søndag ettermiddag var alle på plass.

Vær gudene var ikke helt på vår side, for det kom opp mot 20cm snø oppe på fjellet natt til mandag. Noe som gjorde forholdene relativt vanskelige. Var nok mange av hundene som fikk årets første slipp på snø mandag morgen. Etter dommer møte 17.30 søndag var det defilering og kobling mellom hunde eier og dommer. Middagen ble servert og det var god stemning og mange spente hunde eiere.  Mandag morgen var det frokost og slipp tid kl 0800. Første dag gikk godt for noen og ikke så godt for flere. Haren hadde satt seg inn og det var så godt som tomt for spor rundt i terrengene. Kan jo si at årets vinner kom med som 3 reserve, og fikk beskjed på telefon kl 12.30 lørdag at han fikk være med. Han fikk heller ikke ut haren sin føre rundt kl 14 første dag, men da gikk det full tid rett ut. Det var veldig synd det var så mange som ikke fikk hare på bena. Mange gode hunder som ikke fikk vist seg frem. Det hadde nok vært et helt annet res i toppen hadde det vært bar mark. Mange gikk hele prøve tiden ut mandag uten og komme borti hare. Etter dag en ble 3 hunder trukket.  Mange var nok veldig spente mandag kveld, på hvor de skulle slippe dag 2. Tirsdag morgen var det opphold og det hadde ikke kommet mer snø oppe på fjellet. Noe alle var glade for. Etter dag 2 var spenningen stor blant deltagerne, og det var noen som hadde full tid også i dag. Dessverre var det også denne dagen flere som ikke fikk ut noen hare.

Dommer møte ble avholdt så fort alle var kommet inn og papirene var skrevet. Vinner av årets Norkilpa ble NJ(D)CH NUCH Kilbackens Raju-Peto til Helge Bjørgan med 1 Ep. NR 2 ble NJCH NUCH RR LR Balder til Ruben Jørgensen med 1 Ep. NR 3 ble NJ(D)CH Bergskogens Rilla til Vidar Hagen og Finn Fjeldseth med 1Ep. NR 4 ble NS JCH RR N SE INT UCH Bossmålas Dixon til Kåre Usterud med 1Ep. NR 5 og første reserve ble NJCH RR Belger Du Nord Willy til Espen U Johannesen med 1Ep. Etter 2 dager ble det 5 hunder med 1Ep og 2 hunder med 3 Ep. Neste år er det FFN i Norge som skal avholde RM og vi gleder oss. FFN gratulerer til de kvalifiserte og ellers vil vi takke dommere og kjent menn for en fin gjennomført prøve.  

De fire beste hunder

Fra venstre: Nr.1. Helge og Raju Peto – Nr.2. Ruben og Lr Balder – Nr.3. Vidar Hagen og Rilla – Ne.4. Kåre og Dixson

Posted in Norkilpa, Nyheter aktiviteter.