Månedens hund august 2012. N UCH Svenskbygårdens Kello S49914/2008

N UCH Svenskbygårdens Kello S49914/2008 kom til Norge høsten 2008. Under en av mine mange turer til Finland var jeg innom og hilste på Olof Tegman, Holmsund ved Umeå i Västerbotten. Olof er innehaver av Svenskbygårdens Kennel og dermed oppdretter av Kello.
Under mitt besøk så viste det seg at Olof hadde et valpekull gående i sin hundegård. Jeg kunne jo fort se at det var veldig bra eksteriørt hele kullet, så lysten til å ta med en valp hjem var der. Da jeg kom hjem til Norge så snakket jeg med min gode venn Nils Ivar Lund, eier av Lundegrindens Kennel om han kunne være interessert i å være medeier på Kello, og svaret var ja. Olof Tegman tok med Kello til Namdalen i forbindelse med at han skulle dit på jaktprøve med sin hannhund.
Kello oppnådde sine certifikat relativt fort, på NKK i Bergen den 9/4-2011 dommer Torbjørn Granheim fikk Kello EXC BK 1BKK CK CERT 1BHK CACIB BIM.
14/5-2011 Gudbrandsdal HHK, dommer Arnstein Hagen, EXC BK 1BKK CK CERT 2BHK.
21/8-2011 Moa utstillingen Vestfold HHK dommer Anne Marit Olsen, EXC BK 1BKK CK CERT 1BHK BIM.
Kello har vært stilt to ganger på jaktprøve, 27/2-2011 Trøndelag HHK ble det 57 ESP og 64 lospoeng og en 3 pr.
22/2-2012 også hos Trøndelag HHK her ble det 61ESP og 120 lospoeng og en 1 pr.
Kello var relativt seint ute jaktmessig, trang på snø,men brukte målet veldig bra på barmark nå siste sesong. Jaktlysten er det ingen ting å si noe på, står på hele dagen pluss litt til. Siste sesong så kom Kello veldig bra reint jaktmessig, på en av Nils Ivar sine treningsturer så kjørte Kello 2 X 120 minutt på barmark samme dag. Mye av jaget var på vei denne dagen, men Kello brukte ikke lang tid på å nøste opp de veitapene som var. Nils Ivar ringte meg denne dagen, og kunne fortelle at hadde han ikke hørt det selv, så hadde han ikke trodd det var mulig. Kello er en rolig og avbalansert hund på alle måter, topp mentalitet og en fryd og ha inne i huset.
Faren til Kello er FIN JCH Muurivuoren Joiku FIN35053/99 og moren er Svenskbygårdens Riita S33352/2004. Joiku har vist seg å være en bra nedarver i Finland, med tidlig jaktpremierte avkom etter seg.
Kello har jaktpremierte kullsøsken, deriblant utstillings stjerna Svenskbygårdens Jallo som har 14 BIR på sine utstillinger, jaktprøve 1 pr både på barmark og snø.
Vi som eiere er spent på kommende høst og sesong hva Kello kan prestere i skogen og på prøver. Begynner det sånn som det sluttet, så muligens så kan han titelere seg med et DCH !
Vi ønsker alle venner og Finskstøvereiere en fin kommende høst !
Støverhilsen fra
Nils Ivar Lund og Jon Randen

Posted in Månedens hund.