Månedens hund november 2011. NJCH TIIMO 11784/05

NJCH TIIMO 11784/05
Far: S N JCH Rapp RR
Mor: INT NORD UCH N S JCH NV-02 Pira ll RR
Oppdretter: Vidar Larsen, Rolvsøy
Eier: Jarle Strandberg

Tiimo ble frakta fra Østfold og opp i fjella til meg i Hemsedal av fatter’ n. Her har jeg bosatt meg for å utøve min store lidenskap, harejakt. Ulven i Østfold var jo ikke til å leve med. Fra før hadde jeg NJCH Ray RR som dessverre hadde pådratt seg en del sykdom, og dermed blitt værende igjen i Rakkestad. Jeg hadde egentlig bestilt meg en valp i Sverige, men så fikk jeg telefon fra min gode jaktkamerat, Hans Petter Steen, om at Pira ventet valper med Rapp. Jeg visste svært lite om disse hundene, men faren til Pira, Otto, hunden til nevnte, Steen, har jeg vært så heldig å få være med og høre på en del ganger. Det var en fantastisk hund. Den blodslinja hadde jeg trua på, og dermed smekka jeg til og kjøpte en valp. Tiimo viste seg tidlig som et talent, jaget hare når han bare var 4 mnd., med et målbruk som var helt rått til en valp å være. I tillegg utvikla han seg raskt, og har per dags dato en enorm fysikk. Tiimo har en stor jaktlyst og en fenomenal moral. Han gir seg aldri før han må. Han er en råtass til å finne hare, og han har aldri jaget rådyr. Han kan kjeppjage rev maks 500 meter, hvis han går rett på ’n. Tiimo støter på fot og tap. Han har et meget bra mål og et vanvittig målbruk når han har kontroll. Han er så godt som døvhørt når han jager, men jeg kan lure han til meg på tap. Han er meget glad i mennesker, men lar seg ikke pelle på nesa av andre hunder hvis de skulle være så dumme å be opp til dans. Jeg er ikke noe utstillingsløve, men Tiimo har én 2.premie på utstilling. Han ble også jaktchampion på fire starter.

Posted in Månedens hund.