Månedens hund mai 2011. NJCH 23797/07 KK Raiko

Far: xxx Kronmäen Paaivi S35868/98
Mor: xxx Finnelia´s Tinka. 05587/03

Eier: Ørjan Bernhus. Momoen. 1960 Løken.Tlf: 48 02 66 50.
Oppdretter: Kjell Bentestuen

1pr. Elite ved Trøndelag HHK prøve med 398 poeng. Nr.2 av 21 hunder ved årets februarprøve. 1pr.utst.
Jaktpremiert kullsøster, Dobbeltchampion Trixi til oppdretter Bentestuen.

KK Raiko overtok jeg i fra en kamerat i Desember 2009 p.g.a. for stor elglyst. Dette gav han seg med selv, enkelt etter miljøskifte.
Etter dette har det bare vært en opptur med Raiko bortsett i fra November 2010 hvor Raiko blei tatt av 2 ulver. Etter 100 sting var det godt å se at Raiko etter stivhet / stølhet og psykisk prøvelse /rekonvalens viste seg å gå for fullt bare 2mnd. etterpå.
Raiko er nok den beste hunden jeg har hatt. Raiko har veldig lett for det med lange losrepriser, god jaktlyst med enormt fint mål og ett hærlig trykk i losen. Taus i fot og tap. Det flotte syngende målet er jeg usikker på om jeg noen gang får igjen ? I tilegg til å være en god jakthund er Raiko en topp familiehund. Min sønn Leander på 4 år er en av Raikos beste kamerater.
Raiko er ikke prøvd i avl men er ennå ung og står på FFN `s hannhundliste.

Posted in Månedens hund.