Månedens hund Mars 2011. NJCH Hareolslia’s TEMU 19007/05

Mor: Arja 14661/99
Far: N JCH Tex 00216/00
Oppdrette: Arnfinn Kristiansen
Eier: Arnfinn Kristiansen

Temu er av eget oppdrett, med samme mors linje som jeg har avlet på siden 1989. Temu er en herlig hund å ha da han er meget lydig og snill, vi bruker ikke bånd hjemme, verken ute eller inne. Jaktlig var han ikke spesielt tidlig ute, men han var godt skogsvant. Da han starter i en alder av 15 måneder var han plutselig en voksen jakthund, og ganske fort prøveklar. Han har startet 2 ganger i ÅP med 2 x 1 ÅP snø, i EP har han startet 3 ganger med 1 x 3 EP barmark, 1 x trukket og 1 x 1 EP snø – prøvevinner 392 KP.

Temu er født rådyr-rein, er meget lydig og blåses inn i full los, han har en meget sikker sporforfølgningsevne, er taus i fot og tap. Eksteriørt er Temu en 2.premie hund på 58 cm, litt kort neseparti med litt pannebånd blir han trukket for. Han har en sterk kropp med gode labber, han har jaktpremierte kullsøsken, en er DCH og en har 2 x 1 ÅP. 3 EP på 3 starter.

Nå når Temu er på handhund-lista håper jeg det er noen tispe-eiere som ser muligheten til å bruke han i avlen.

Posted in Månedens hund.