Månedens hund august 2010. N JCH RR VB-Dorthe 07731/04

Far: N JCH NUCH Jerry 21965/00
Mor: N S JCH RR Kiia 21696/98
Eier og oppdretter: Vidar Bjørnstad

Dorthe kommer fra eget oppdrett. Hun ble holdt igjen på grunn av sitt utrulige rolige og fine gemytt. Ble jaktchampion før fylte 3 år. Hun har et meget fint mål som er flertonig. Veldig ærlig i sitt målbruk på fot og tap. Hun er en sikker jakt hund men mangler nok det lille for å være konkurranse hund. Men det virker som hun i hvert fall gir fra seg det jaktlige egenskapene på sine valper. Har 4 kull med forskjellige hanner som ikke tidligere er brukt (unntatt forrige kull 09)
Så langt har hun 13 jaktpremierte etter seg, og ennå er to kull antageligvis på tur når dem blir gamle nok. Kan nok se ut til å bli en av tidenes avlshund. PÅ utstilling startet det bra. Fikk certet og bis en gang, men etter det har hun av en eller annen grunn ikke lyst til å være i ringen noe mer…

Posted in Månedens hund.