Månedens hund februar 2010. NJCH Hero 00153/04

Mor NJCH Tari 21254/97
Far NJCH Nikko 23746/97

Oppdretter: Helge Lindtveit.

Hero ble hentet fra Vegårshei til Enebakk 10 uker gammel. Han ble hentet dagen etter att vi måtte ta Finsk støver Pia 9 år p.g.a. sykdom. Vi skulle egentlig hente en tispe men kom hjem med Hero, dette angrer vi ikke en dag på. Han viste tidlig god jakt lyst med mange fine loser første sesongen. I de neste sesongene hadde vi mange fine jakt dager og mange fine loser. Vi har jaktet hare i mange år, jeg har arvet dette etter min far, onkel, bror og nå har min sønn Kristian blitt like ivrig. Vi har hatt mange hunder av forskjellige raser men ingen har utviklet seg så positivt som Hero.

Han startet ikke på jakt prøve før 2006 – 07 da tok han 2 stk 1ÅP og 1EP, 2008 tok en 1EP og to 2 EP. I 2009 – 2010 har han fire 1EP. Han er 100% jakt premiert og prøve vinner 4 ganger og vinner av DM 09, deltatt i NM to ganger med 7 plass i 2008 og 4 plass i 2009.

Vi trener Hero hele året med løping, sykling og mye snøre kjøring på ski så han er fysisk sterk og sjelden skadet.

Hero er en meget fin og sosial familie hund med meget godt gemytt. Han har også flere jakt premierte kull søsken som NJCH Flekken, NJCH Rappen og ikke minst store bror NJCH Odin med fem NM starter og tre DM seirer, Dette viser hvor mye godt det er i disse genene så disse bør føres videre. Hero har 2 pr. på utstilling, men det er jo på jakt vi bruker han å der går det bra.

Posted in Månedens hund.