Månedens hund juni 2008. STORMOENS MIRA HD A 13938/06

Eier: Ove Horten, Tylldalen
Oppdretter: Torbjørn Hoem, Selbu
Mor:NSDCH Nabbsundets Chila S27715/2001
Far: SJCH Wahl-Bos Prince S34464/2003

Jeg fikk tak i Stormoens Mira, født 18/04/06, av Torbjørn Hoem i Selbu i juni 06. Der hadde jeg tredje valg blant 4 tisper(1 hanne). Alle valpene var jevne og fine, så det spilte ingen rolle hvem jeg fikk. Mira viste seg å være ei glad og rolig bikkje med et veldig godt gemytt.
Hun begynte tidlig å jage hare, og ble veldig fort skogsvant. Hun var veldig trang trang i starten, men det har bare blitt bedre og bedre. Hennes sterke sider er at hun er veldig rask til å ta ut hare, har lange losrepriser og har en enorm jaktlyst. Driver hele dagen, har mange timer i skogen etter mørkets frembrudd.
Mira har 1X2 ÅP, 2X1 ÅP, 1X1 EP før fylte 22 mnd. Mangler barmarkspremiering for å ta championatet.
På utstilling har hun 1pr. JK med CK, 2 pr. unghund og en 1 pr. brukshund med Cert og BIR.
Mira ble paret 8/4-08 med NDCH Jari av Kvernenget. Valpene blir født først på juni.

Posted in Månedens hund.