Månedens hund juli 2004. FINUCH FINJCH NUCH NJCH Kyrönpären Kusti

Reg: FIN34244/98
Født: 98
Far: FINDCH Paloman Pike*90
Mor: FINDCH Kyrönpären Peto*91
Eier: Ronny Engen, Snertingdal
Oppdrettere: Antti Maenppa, Finland
Kusti er en finskimport som kom til Norge 29. mai 2003. Han var da finsk utstillingschampion med 1. premie jaktprøve i Finland. Sommeren gikk med til litt dressur og mange gå turer slik at Kusti skulle bli vant til sitt nye hjem og oss. Vi fikk veldig fort god kontakt med Kusti og han er en drøm og ha i hus da gemyttet er upåklagelig, en stille og rolig type. Han ble Norsk utstillingschampion på første forsøk 17/8-03 ved Norsk Kennel Klub’s utstilling i Oslo. Han fikk der: 1. AK, 1. VK, CERT, 1. BHK, BIR og CACIB. Kusti kommer fra et kull hvor 50% er jaktpremiert. Så kom tiden da vi skulle ut i skogen og trene og allerede ved sitt første slipp 30/8-03 smelte han til med en meget god los på et tørt og vansklig føre, haren så jeg 4 ganger og han holdt på i nesten 3 timer, så da ble det kobling. Han er en meget rask og sikker uttaker som oftest fører lange losrepriser med et godt mål og målbruk og han mestrer også vei meget godt. Det har han bevist ovenfor dommere på jaktprøve og andre jaktdager. Kusti har en utmerket jaktlyst og har sjelden en dårlig dag i skogen noe som han også har bevist på sine 10 jaktprøvestarter hvor han er 100% premiert.

Han ble Norsk jaktchampion på barmark ved Trønderlag HK’s eliteprøve og var eneste hund fra Norge som klarte 1. EP og 346 poeng.

Prøvevinner Vestoppland HK’s ÅP pr. 194 p. barmark.
Prøvevinner Hedemark HK’s ÅP pr. 192 p. snø.
Prøvevinner Østerdal HK’s ÅP pr. 191 p. snø.
Året’s Støver Vestoppland HK’s 2003.
Året’s Finskstøver i Norge over 36 mnd. sesongen 2003/04.
Jaktprøveresultat: 1. EP, 8 x 1. ÅP, 2. ÅP. (10 starter).

Utstillingsresultat: 5 x BIR, BIM, 5 x CERT, 11 x CK, CACIB, RES.CACIB, 4 x 1. CHK.

Og til slutt vil jeg og Kusti ønske alle lykke til på jaktprøver og utstillinger.
Mvh Ronny Engen.

Posted in Månedens hund.