Månedens hund i oktober 2024 – RR N J(D)CH N UCH S UCH Brodern’s Clintu

RR N J(D)CH N UCH S UCH Brodern’s Clintu NO34345/20

Født: 15.02.2020

Eier/oppdretter: Dag Olav Kjernsholen

Far: N J(D)CH Brynsåsen’s Jack
Mor: N J(D)CH Bordern’s AK Clinte

Clintu er etter eget oppdrett, i rett linje fra min første finskstøver, Skuråsens Clint. Deretter har det vært fem tisper i rettlinje med jaktchampionat og avlsdiplom. Clintu har to jaktpremierte søsken, NJCH Lea og JPR Cita. Clintu har et kull på seks valper med J.PR Truls. Disse valpene blir det spennende og følge videre, så får vi prøve et nytt valpekull til våren.

Clintu har vært en enkel drømmehund helt fra starten av. Hun har godt mål med herlig losføring og trykk. Hun er naturlig rådyrren, snill, oppmerksom og vil gjøre alle til lags. Taus i fot og tap, men har begynt med enkelte støt i år.

Det har blitt litt for få slipp for Clintu i det siste. Har hatt tre hunder som skal drives og en håpløs ulvesituasjon der jeg bor. Jeg synes Clintu fortsatt utvikler seg og jeg gleder meg til å se hvor bra hun kan prestere. Hun har fortsatt mye og lære, f.eks. å snu dårlige dager og loser om til gode dager/loser. På gode dager synes jeg hun er enormt god, men er det ikke slik at alle hunder er gode på gode dager.

Tvi tvi og lykke til med sesongen alle sammen og ha en herlig høst.

 

Dag Olav Kjernsholen

Posted in Månedens hund.