Informasjon om sædprosjektet

Sæd tapping av Karo til per Arne Langeland.

Sæd tapping av Karo til per Arne Langeland ble utført den 06.09.2018 på vetrenær høyskolen, dette var en hund vi hadde planlagt en stund at vi skulle tappe. det passet bra for undertegnede hadde en tispe med løpe tid. når dem skal tappe en hannhund er dem avhengige av å ha ei tispe med løpe tid så hannhunde blir litt i farta. sist vi tappet en hannhund AE-Zeb var han 7 år, de på vet.høyskolen andbefalte da at vi måtte vurdere å tappa yngre hannhunder pga kvalitet og mengde på sæd. vi valgte da å tappe karo som er 5 år. det ga resultater. karo ble tappet 2 ganger. med et resultat på 27 står og ca 9-10 innsimineringer. dette ble en meget vellykket tapping.
i dag ligger prisen på tapping pr hund på 4500kr, blir litt biligere visst vi tapper 2 hannhunder samtidig.
vi diskuterer stadig nye hannhunder som bør tappes men vi har i dag ikke landet på noien hannhund. vi ønsker inn spill fra dere finskstøver eiere om dere har noe forslag på hannhund vi burde ha tappet.dette kan sendes inn til avlsråd for finskstøver.

Posted in Info fra Avlsråd.