Informasjon fra Avlsrådet februar 2017

Avlssesongen 2017 er nå i full gang, vi har fått inn en del forespørsler som er lagt ut på anbefalte/godkjente parringer. Vi oppfordrer flest mulige tispe eiere til å sett kull på tispene sine, etterspørselen på valper var bra i 2016. Det ble vel registrert 203 finskstøvere i 2016 i NKK. Det ble en del parringer som ikke ble noe av og det var en del død fødte valper i 2016.

Vi oppfordrer tispe eiere til å ta en blod prøve når tispa har løpetid for å finne ut tia er inne. Dette har vi nok mye å hente på. Siden det var ca 23dødfødte valper i 2016, så vet vi at noen av disse hadde herpesvirus. De som setter kull på tispene sine, les igjennom stykket som ligger på hjemmesiden til FFN angående herpes. Her er det noen punkter som man kan følge for å unngå herpes virus.

Når det gjelder hannhund eiere så kan dere bidra med å ta en sæd test av hannhundene. Visst alle gjør en liten innsats ekstra vil valpe produksjon gå opp. Dette er viktig for fremtiden.

Vi er i gang med kontrakten for sæd lagring. Den vil bli send på høring til FFN og avlsråd når den er klar da vill vi komme ut med mer info. Tips om hanhunder som bør lagres kan sendes over til avlsråd eller FFN. Vi tar imot alle forslag. Det er viktig at folket sender inn forsalg.

Når det gjelder hanhund lista, så er det viktig at hannhundeiere kommer med oppdatering på hannhunden sin. For eksempel jaktpremierte kull søsken, antall avkom og jaktpremierte avkom. Send epost til kristian.stubbberud@statnett.no eller ring 90741765.

Til dere som har ataxi testet hunden deres gi tilbake melding når dere får svar fra testen så får vi lagt det inn i ataxi lista.

Posted in Info fra Avlsråd.