Månedens hund mars 2017. SE42308/14 Högbrons Macho (jesse)

Eier: Kare Stian Aas
Oppdretter:Högbrons kennel Jörgen Nyberg

Far: Fi jch pikipuron Ossi FIN41154/08
Mor:SE jch SE uch Högbrons Hiila  SE39589/11

Jaktprøver: 2×1ÅP   1x1EP   100%premiert

Utstilling:Som junior2xVG
Som voksen:5xExc-5xCK-3xCERT-1xR CERT-1xCACIB-1xBIR-1xBIM

Högbrons Macho ble NJCH-NUCH før han var 2,5 år gammel.

Dette er en hund som var tidlig ute med å jage hare,første gangen han tok ut hare og hadde los, var faktisk den dagen han var 4mnd.

Jeg tok en tur på fjellet med han 01.11.2014, den dagen han var 5mnd. Igjen tok han ut en hare og jaget i ca 35 min med et lite tap, før jeg fikk skutt en kritt hvit hare på barmark for han. Som  om det  ikke var nok; dagen etter tok han også ut en hare. Han jaget i ca 55min( selvfølgelig med noe små tap) før jeg fikk skutt denne også.

Macho er en hund med enorm jaktlyst, og han står på dagen lang. Kan være lei å få koblet når jeg vil hjem, ikke alltid det er da han vil gi seg. Han har også et veldig bra søk og trenger definitivt ikke å gås i fot.

Den største svakheten, sånn jeg ser det; er veijaging, der har han litt å lære enda. Forhåpentlig vis kommer det med alder og erfaring, han er jo bare inne i sin andre sesong.

Ellers er han en trygg og sta hund, som har fått skryt for gemyttet sitt på samtlige utstillinger han er stilt på.

Posted in Månedens hund.