Damekampen 26.09. 2015

Viurbråten var også i år stamkvarter for damekampen 2015. 15 hunder fikk stille til start, interessen har jo vært stor så Cecilie Sundtvet i samarbeid med Norsk Harehundklubb har måtte sette tak på 15 startende. I år stilte 4 Finskstøvere, 2 Hamilton, 1 Halden, 6 Dunkere og 2 Beagler. De 4 Finnene som stilte var LR Kaiser Eier og fører Ingun Solli, Fb Wilma. Eier og fører Evy Jannie Svendsen, NJCH INT NORD UCH Harefallets Ekko. Eier Sverre og Birger Rinden. Fører Gro Åmlid, NUCH Belger du Nord Elsa. Eier Per Grahn. Fører Marianne Mørch Grahn. Alle de startende Finskstøverne fikk innrammet diplom fra FFN. Alle startende og dommere møtte på fredag ettermiddag. Etter dommermøte kl 1800 var det grilling og sosialt samvær i peisestua. Trine Opsand sto for den deilige maten, elg karbonader, pølser med brød og potet salat også salat. Noe godt i glasset fikk vi også. Kobling mellom deltagerne og dommere ble gjennomført under middagen. Må jo si at stemningen på Damekampen er meget bra, her blir alle tatt i mot med åpne armer og godt humør. Tror de fleste dommerne, som enda mennene er i flertall av synes det er hyggelig med damer som hundeførere. I år hadde bare 2 damer mulighet til å dømme, Trine Opsand og Anett Fossheim. Terrengene er fordelt i Åsmarka, Nordmarka, og noen rundt i Nittedal og nedover mot Skedsmo. Været var bra, og på morgenen 0530 føre frokost var det litt frost med is på bilene. Slipp var kl 0700. Gro Åmlid med Ekko ble koblet med meg (Anett Fossheim) som dommer. Vi slapp Ekko kl 0700 i Åsmarka inne ved Tvetjellern. Ekko kom etter litt i fot og da var det bare og vente. Han måtte jobbe lenge og fikk den på beina til slutt. Gro og jeg hadde flyttet oss etter foten og satt fint oppe på en liten topp ovenfor myra han jobbet på føre uttaket. Uttaket kom og Gro og jeg ble veldig lettet og glade. Da begynner den nervepirrende tiden med å telle minutter. Gro er jo dreven prøve dame som har vært med Sverre og Ekko på mange store prøver som DM og NM. Men det er like pirrende hver gang losen er i gang. Vi satt fint til og hørte losen godt der den gikk rundt oss. Etter 42 min tapsfritt skjedde det noe og losen ble litt rar med noen lange ul innimellom. Vi så på peilen at det ikke flyttet seg, så vi gikk etter for å se. Mens vi gikk fortsatte Ekko å lose og ule på samme sted, og vi trodde nok haren hadde gått inn for han. Etter en ca 10 min kom vi frem til en skråning med mye stein, og der sto Ekko og loset og gravde i et hull. Vi prøvde forgjeves å få haren ut igjen med pinner og flytting på stein, men måtte gi opp. Vi flyttet oss og slapp på nytt, men vi kom dessverre ikke på noe ny fot. Ekko gikk full dag fra 0700 til 1500 men fant dessverre ikke noe ny fot, det sto ikke på innsatsen for han jobbet til siste minutt. Men vi hadde en kjempe fin dag i skogen med kjempe vær og vi koset oss og skravlet. En 8 timers prøve dag har aldri gått så fort, plutselig var dagen omme. Ekko ble innstilt til en 3 åp og det holdt til en 3 plass. Vinneren av Damekampen 2015 ble Hamiltonstøver Morkheias Zita med 1 åp 194 kp. Med fører Siv Elin Ulfsnes. Eier Rune Briskodden. Nr2 Dunker Kora med 3 åp 132 kp. Fører og eier Mette K. Bjørkkjær. Nr3 NJCH INT NORD UCH Harefallets Ekko med 3åp 125 kp. Fører Gro Åmlid. Eier Sverre og Birger Rinden. Resterende Finskstøvere kom på: Nr4 Belger du Nord Elsa med 3 åp 123 kp. Fører Marianne Mørch Grahn. Nr7 LR Kaiser med 0 åp 109 kp. Fører Ingun Solli. Nr8 Fb Wilma med 0 åp 98 kp Fører Evy Jannie Svendsen. Beste små hund. Beagle Gullknapps.

Posted in Eliteprøver.