Månedens hund februar 2007. NJCH Tuuva Pola

Eier: Tor Ole Reitan Havsø

Oppdretter: Vidar Bjørnstad

Far: N JCH N UCH Jerry

Mor: N S JCH RR Kiia

Født: 05.04.04

Etter å ha vokst opp med dunker og hatt flere gode av den rasen, så valgte jeg denne gangen en finsk støver fra Vidar Bjørnstad som fikk navnet Vb-Tuuva Pola.

Tuuva viste tidlig at hun kunne jage, og ble første sesongen parkert da jeg følte at en såpass ung kropp ikke kunne tåle den belastningen med de lange losene som hun presterte.

Forrige sesong gikk det noe tråere med Tuuva. De gode losene uteble ikke, men gleden av å jage rådyr ble større og større. Stilte henne på 3 prøver helt i slutten på sesongen med 1×2 ÅP, 1×3 ÅP og 1×0ÅP.

Foran denne sesongen så la jeg ned litt arbeid i å få henne rådyr-ren, og så langt (bank i bordet) i sesongen har hun ikke ofret disse mer enn noen skråblikk til tross for tapsarbeid midt i ”rådyrflokker” og terreng fulle av disse brune skapningene. Hun forstod at dette ikke var moro etter bare en gang med strømhalsband.

Grunnet min arbeidssituasjon denne sesongen, har hun ikke vært i skogen mer enn 21 dager, hvorav 5 av disse er på jaktprøve med 4×1ÅP og 1×3ÅP som resultat, så man kan vel neppe kalle Tuuva et treningsprodukt?

Tuuva er nå meldt på i EP og det skal bli spennende og se hva hun kan få til. Flaksen kan ikke vare evigt, så eier er klar over nedturen kommer før eller senere.

Hunden har selvsagt plusser og minuser som de fleste andre hunder, men noe av det jeg setter høyest med denne er at hun så langt har vist seg meget ærlig i det hun foretar seg samt hun har et målbruk som gir en gammel dunker-mann gåsehud på de mest fantastiske plassene på kroppen.

Posted in Månedens hund.