Månedens hund april 2005. NJCH KIVIKARI KARO FIN35541/01B

Eier: Jan Arne Haugom, 2825 Gjøvik.

Jeg hentet Karo hos Harry Nortunen i Finland i slutten av februar 2004. Vi ble kjent med Harry da han deltok på Rasemesterskapet i Gudbrandsdalen med Karo`s far, SFDCH NJCH Ajovaaran Veijari. Etter en lang rekke telefonsamtaler fikk jeg endelig mulighet til å få kjøpe Karo. Harry hadde tatt igjen Karo som parringsvalp, og han var iflg. Harry noe helt spesielt. Stor var derfor spenningen da vi reiste over til Finland for å prøve hunden, som ikke var jaktpremiert på dette tidspunkt. Vi var i Finland en uke, og Karo innfridde alle mine forventninger, og vel så det. Hunden imponerte med lange losrepriser og et meget godt mål, samtidig som gemyttet var helt topp. Det var en meget optimistisk kar som returnerte til hjemlandet med Karo i baksetet.

Karo`s første sesong har da også til fulle stått i stil med forventningene ! Første starten i ÅP blåste bort under håpløse forhold, men siden har det gått på skinner. 2 x 1ÅP, med hhv. 190 og 187 poeng. Første EP-start i Trøndelag første helga i februar, med full tid begge dager og 373 poeng. NJCH ! Ny start på Totenåsen helga etter, igjen med full tid begge dager, og 372 poeng.

Det som kjennetegner Karo som jakthund er i første rekke et meget godt mål, sterk jaktlyst samt meget lange losrepriser. Flere av hans premieloser har gått helt uten noterbart tap. Også eksteriørt er Karo av meget god kvalitet, så utstillingene framover vil vise om vi kan gå neste sesong i møte med en ny championtittel i ryggsekken!

Jeg har gjennom de siste årene vært så heldig å ha hatt mange jaktpremierte hunder i mitt eie, også flere JCH. Kivikari Karo går utenpå alle disse med god margin, og jeg gleder meg allerede enormt til neste sesong !

Posted in Månedens hund.