Månedens hund mars 2005. Nolhotten`s Sakko IV

Reg: 00645/99
Født: 01.04.1997
Far: Fin Jch Vipulan Valtsu sf 28429/89
Mor: Nord Jch RR Such Muurivouren Vipe s 30049/97
Eiere: Ronny Engen og Jostein Grav
Oppdrettere: Sture Edlund, Sverige

Sakko IV kommer i fra Nolhotten`s kennel til Sture Edlund Tanumshede i Sverige han er i fra et kull på 11 valper hvor 6 er jaktpremiert på prøve, 2 er svenske Jaktchampioner. Sakkos far har flere 1elite i Finland og hans bror Vipulan Jalmari har også vunnet Kilpa som er den den største prøva i Finland. Sakkos mor er jaktchampion i Finland-Norge-Sverige og er i tilegg Svensk utstillingschampion hun har 48 prøvedager i skogen og er premiert 33 dager som har resultert i 17×1 pr. 9x2pr.7×3 pr på jaktprøve og flere ganger prøvens vinner… Sakko begynte tidlig å jage han førte sin første harelos før han var 5 mnd gammel. Sakkos kullsøster Nolhottens Sabina vant i fjor den kjente Eksjøprøva i Sverige med 2x 120 min los og 64 og 65 egenskapspoeng. Sakko har et meget fint totonig mål med bra hørbarhet. Han har et meget godt gemytt er rolig ute som inne, han står også på avelnemdens hannhundliste og har hatt 2 parringer med jaktpremierte avkom i et kull, der er 2 stk premiert og flere står for tur. På utstilling har han cert som best han er kun stilt 3 ganger på utstilling. Han har også flere ganger stilt på jaktprøve og er premiert 9 ganger med følgende:1×1 5×2 3×3 premie jaktprøve.

Posted in Månedens hund.