Månedens hund i september 2023 – N J(D)CH N SE UCH Eikerdalens Syver

N J(D)CH N SE UCH  Eikerdalens Syver NO43372/19

født 01.05.2019

Eier: Otto Martin Tollefsen, Drammen

Oppdretter: Rolf og Rune Syvertsen, Hokksund

Mor: N J(D)CH RR NMEP15 NMEP17 Anja-Aris NO44761/11

Far: RR N J(D)CH N UCH Groheia’s Borris NO56165/16

Syver ble hentet hos Rolf Syvertsen til St. hans og vi begynte på en morsom reise. Han var grei og snill, men klødde mye i tenna, så for en som gikk på blodfortynnende så måtte plaster alltid være med.

Da vi var blitt kjent og trygge på hverandre startet vi med preging i harebeiter hvor denne lukta ble trigget. Etter hvert var vi to ganger i harehegn og fikk bekreftelsen på at interessen for hare var tent (har aldri jaget rådyr eller rev).

Etter at jakta var i gang, reiste vi til fjells 10. okt. hvor han tok ut fire harer den uka vi var borte. Jagde til første tap og returnerte for å sjekke hvor jeg var. Selvstendigheten ble større etter hvert, og nærmere jul så var lengste los fra start til han var tilbake ca. 1,5 time.

Høsten 2020 meldte vi opp på prøve og med 2×3.ÅP og 2×1.ÅP så var vi klare for EP ca. 18mnd. gammel. Deltok på DM hvor han ble nr. 7 med en 3. EP. Senere har han oppnådd en 2. EP før han oppnådde en 1.EP på Vestlandet og derved N J(D)CH.

Høsten 2022 var nok jeg litt for hissig på grøten og kjørte litt for hardt en periode, noe som resulterte i at han ble halt under DM. Da brukte vi resten av høsten til trening og ny oppbygging for å være bedre rustet til 2023.

På utstilling har han oppnådd 7x excellent, 3 cert, 2 res.cert, 1 nordisk cert, vært 1xBIR og 3xBIM. Syver er i dag N UCH og SE UCH.

Syver er en rolig og grei hund som jeg aldri har hørt bjeffe bortsett fra i los. Vennlig mot andre hunder og mennesker.

Sesongen 2022 ble avsluttet med at Syver ble kåret til årets hund i Buskerud Harehundklubb.

 

Mvh Otto Martin Tollefsen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Posted in Månedens hund.