Månedens hund desember 2020. RR N JCH Brynsåsen´s Lotta NO52112/15

RR N JCH Brynsåsen´s Lotta NO52112/15
Eiere: Svein Tore Tveite og Bjørn Oddvard Larsen
Oppdretter: Geir Bakestuen
Far: RR N SE JCH NUCH ST-Hempa
Mor: NJCH Brynsåsen´s Zita 
Jaktpremieringer: 4×1 ÅP, 5×1 EP
Utstilling: very good  

I juli måned 2012 hentet jeg Lotta hjemme hos Geir Bakkestuen. Lotta var da 10 måneder gammel. Hun er etter ST- Hempa som jeg er oppdretter av. Jeg har hatt den samme linja i snart 40 år.  

Spenningen var stor første gang jeg slapp Lotta i et harehegn, hun hadde aldri hatt kontakt med harepus før. Ved første slipp så jeg at hun hadde ett stort talent. Allerede i første sesong viste hun gode resultater. November 2017 startet Lotta på sin første jaktprøve, hun jaget da til 1. premie. Neste prøve ble i januar 2018, hun jaget også da til 1. premie.  

Jeg meldte Lotta på EP- prøve i Valdres 2018, men måtte trekke henne på grunn av løpetid. Det hadde vært veldig gøy og startet der da flere kullsøsken skulle være med. Ca. 1 måned senere var hun klar for sin første EP-prøve som var i Nordmarka. Her jaget hun 120 begge dager. Her ble hun også vinner av prøven.  

Februar 2019 gikk turen til Eksjö i Sverige. Her jaget hun 120 begge dager og ble nr.2 på prøven med samme poengsum som vinneren. Dette var en stor prestasjon av Lotta. Neste EP-prøve Lotta var med på var Eiken-prøven, også her jaget hun 120 begge dager. Her ble hun også prøve-vinner. Litt senere dro jeg atter en gang til Sverige for å delta på Eksjö-prøven. Her jaget hun også 120 begge dager. Utrolig nok ble hun igjen nr. 2 med samme poengsum som vinneren. 

Lotta hadde kull nr.2 i sommer så derfor har jeg tatt det litt mer rolig i høst. Dette har nok vært den mest stabile sesongen for Lotta, hun har blitt mer rolig på tapene.  

Lotta startet på Vallhallprøven hvor hun jaget 120 begge dager og ble prøve-vinner. 

Det var ekstra spennende da hun skulle starte på sitt først DM. Hun hadde jo vært så utrolig stabil på trening i år, men det gikk dessverre ikke veien på DM i år.  

Lotta er en utrolig rolig og flott familiehund med et fantastisk godt gemytt. Hun har ekstrem god jaktlyst, godt søk og ett godt mål som nyanserer veldig bra. Hun er en utrolig stabil hund som leverer stort sett alltid. Ser frem til mange spennende år med Lotta fremover.  

Posted in Månedens hund.