Valhallprøven 2020

Arrangør: Buskerud HHK/Vestoppland HHK

Først må jeg få berømme arrangørene for en vellykket gjennomføring av en så stor jaktprøve, i disse koronatider. Alle retningslinjer ble fulgt til punkt og prikke, ang. korona. Dommermøter begge dager ble utført på en måte som kanskje andre prøver kan benytte seg av i framtiden. Når  dommere kom inn igjen fra skogen, så gikk dem rett inn til kollegiet, selvsagt en og en om gangen.

Dette gikk smertefritt og kanskje raskere enn at alle dommere har dommermøte når alle har kommet inn. Det som ikke gikk så smertefritt var «datakrasjet» som fikk mye negativ oppmerksomhet fra dem som satt hjemme. Husk at dette var noe som ikke prøveledelsen kan lastes for. Vil berømme prøveledelsen, for en utmerket jobb både før og under prøven.

Noen trodde at det sosiale samværet skulle forsvinne. Litt mer stille og rolig ble det nok kanskje, men det er faktisk mulig og ha det koselig selv om man må holde litt avstand.

I år var det 45 hunder påmeldt, men så var det 5 hunder som hadde trukket. Antall startende var 40 første dag. De fleste av disse startet også dag 2.

Begge dager foregikk i strålende høstvær og de beste bikkjene jaget meget bra. Ut fra resultatlista, som ble litt uoversiktlig, har jeg klart å telle 27 elitepremieringer. Dette gir jo en meget bra premieringsprosent.

Når det gjelder meg og min Nääni som var tittelforsvarer fra 2019, så gikk det ikke så bra. Bikkja jobbet for fullt begge dager, men lykkes ikke med det. Det er vel slik harejakta egentlig er for oss alle, og det som gjør det like spennende hver gang vi slipper bikkja. Jeg har lært i løpet av alle mine år, at ingen dag er lik.

Til slutt vil jeg fremheve alle dommere, kjentmenn, hundeeiere og ikke minst prøvekomiteen, som gjorde dette til ett vellykket arrangement.

Håper dere neste år unngår virus og restriksjoner

Valhallmester 2020 heter nå finskstøver Brynsåsens Lotta til Svein Tore Tveite.

Nr. 2 ble finskstøver Solstrimmans Finn-Pirko til Knut Hauerberg, som også var nr.2 i 2019

 

Med vennlig hilsen

Kontaktperson for Finsk støver i HHK

Helge Nordengen

Posted in Eliteprøver.